Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Dubai oliebol

Heb jij deze variaties op de klassieke oliebol al geprobeerd?

Profielfoto van JulieJulie van den Berg
Geen jaarwisseling compleet zonder oliebol! Net uit het vet zijn ze het allerlekkerst, als je het ons vraagt. Maar even over de smaak: ben jij team naturel, team krenten of houd je wel van een spannendere smaakcombinatie?

Geen jaarwisseling compleet zonder oliebol! Net uit het vet zijn ze het allerlekkerst, als je het ons vraagt. Maar even over de smaak: ben jij team naturel, team krenten of houd je wel van een spannendere smaakcombinatie?

Lees verder na de advertentie

Variaties op de klassieke oliebol

Op zoek naar variatie wat betreft je oliebol? Met deze recepten maak jij je oliebol nét even wat spannender. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oliebol met sinaasappel, pompoen of chocolade en noten? Duik snel de keuken in voor oud & nieuw met deze heerlijke recepten!

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Recepten oliebol variaties

We starten met het recept voor de klassieke oliebol. Deze mag natuurlijk niet ontbreken met oud & nieuw. In dit recept vertellen we je stap-voor-stap hoe je klassieke oliebollen maakt. Daaronder delen we een aantal heerlijke variaties, die je makkelijk kunt toevoegen aan het basisrecept.

Limoncello oliebol

Limoncello-oliebol

Geef oud & nieuw een vleugje Italiaanse flair met de limoncello-oliebol! Deze verrassende variant op de klassieke oliebol is doordrenkt met de frisse, citrusachtige smaak van limoncello.

Naar het recept
Dubai oliebol

Dubai-oliebol

Dit is dé snack voor het einde van 2024: de Dubai-oliebol. Geïnspireerd door de bekende Dubai-chocoladereep, combineert deze oliebol de rijke smaak van pistachenoten met de zoete, knapperige textuur van kadayif. Een heerlijke hapje voor oud & nieuw om je gasten mee te imponeren!

Naar het recept
Bunuelos van pompoen

Buñuelos van pompoen

Op het eerste oog lijkt een bunuelos net op een oliebol, maar deze snack is toch echt wat anders! De bunuelos komt van oorspong uit het Spaanse Valencia en door de toevoeging van de pompoen krijgt het zijn zoete en kruidige smaak.

Naar het recept

Zoete oliebol variaties

Oliebol variatie met appel en kaneel

Niet héél verrassend, want deze combinatie kennen we natuurlijk van de appelbeignet, maar wel leuk om een keer te proberen in je oliebol. Voeg wat stukjes appel toe aan je beslag (net zoals je bij krenten doet bijvoorbeeld) en voeg wat kaneel toe voor deze heerlijke variatie.

Oliebol variatie met sinaasappel

Dé truc om een oliebol extra op te kunnen? Maak ze lekker fris, dan vallen ze niet zo zwaar op de maag! Wij vonden deze oliebollen met een vleugje sinaasappel perfect. Je mengt voor deze oliebol variatie simpelweg wat sinaasappelrasp en sinaasappelmarmelade door het beslag (doe dit vóór het rijzen).

Oliebol variatie met chocolade en noten

Van chocolade wordt iedereen toch blij? Meng door je oliebollenbeslag wat cacaopoeder en wat noten naar keuze. Wij vinden hazelnoten heel goed matchen met chocolade, maar je kan natuurlijk ook voor amandelen of pistache gaan. Hak de noten wel even voor je ze toevoegt. Extra lekker: smelt wat chocolade en versier daar je verse oliebollen mee. Gegarandeerd een feestje!

Hartige oliebol variaties

Met parmezaan en Italiaanse kruiden

Ben jij meer team hartig dan team zoet? Dan is deze oliebol variatie meer iets voor jou. Meng door het beslag wat peterselie, Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas naar keuze. Parmezaan is lekker, maar oude kaas werkt ook heel goed. Gesmolten kaas in je oliebol: heaven!

Oliebol variatie met chorizo

Deze oliebollen staan nog op ons te-maken-lijstje, maar we zijn er zó benieuwd naar. Die heerlijke volle chorizosmaak in een zacht jasje van de oliebol; dat kan toch alleen maar lekker zijn? Zoek voor een foolproof resultaat even naar een recept op internet, of bekijk dit recept eens.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!