Op zoek naar variatie wat betreft je oliebol? Met deze variatie recepten maak jij je oliebol net even wat spannender.

Oliebol variatie met appel en kaneel

Niet héél verrassend, want deze combinatie kennen we natuurlijk van de appelbeignet, maar wel leuk om een keer te proberen in je oliebol. Wij vinden oliebollen sowieso lekkerder dan beignets, want ze zijn net wat steviger en hallo, waarom is dat gat eruit? Ga voor deze appelbollen als je eens wat variatie in je aanbod op Oudjaarsdag wilt.

Met sinaasappel

Dé truc om een oliebol extra op te kunnen? Maak ze lekker fris, dan vallen ze niet zo zwaar op de maag! Wij vonden deze oliebollen met een vleugje sinaasappel perfect. Je mengt voor deze oliebol variatie simpelweg wat sinaasappelrasp en sinaasappelmarmelade door het beslag (doe dit vóór het rijzen).

Met pompoen

Een oliebol maar dan anders! In het Spaanse Valencia weten ze wel hoe ze die zoete en kruidige bunuelos van pompoen moeten maken. Probeer het eens!

Bunuelos van pompoen oliebol variatie

Oliebol variatie met chocolade en noten

Van chocolade wordt iedereen toch blij? Meng door je oliebollenbeslag wat cacaopoeder en wat noten naar keuze. Wij vinden hazelnoten heel goed matchen met chocolade, maar je kan natuurlijk ook voor amandelen of pistache gaan. Hak de noten wel even voor je ze toevoegt. Extra lekker: smelt wat chocolade en versier daar je verse oliebollen mee. Feestje!

Met Parmezaan en Italiaanse kruiden

Ben jij meer team hartig dan team zoet? Dan is deze oliebol variatie meer iets voor jou. Meng door het beslag wat peterselie, Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas naar keuze. Parmezaan is lekker, maar oude kaas werkt ook heel goed! Gesmolten kaas in je oliebol: heaven!

Oliebol variatie met chorizo

Deze oliebollen staan nog op ons te-maken-lijstje, maar we zijn er zó benieuwd naar. Die heerlijke volle chorizosmaak in een zacht jasje van de oliebol; dat kan toch alleen maar lekker zijn? Zoek voor een foolproof resultaat even naar een recept op internet.

Wij delen het oliebol basisrecept:

zelf oliebollen maken oliebol variatie

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: