Variaties op de klassieke oliebol

Op zoek naar variatie wat betreft je oliebol? Met deze recepten maak jij je oliebol nét even wat spannender. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oliebol met sinaasappel, pompoen of chocolade en noten? Duik snel de keuken in voor oud & nieuw met deze heerlijke recepten!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Klassieke oliebol

We starten met het recept voor de klassieke oliebol. Deze mag natuurlijk niet ontbreken met oud & nieuw. In dit recept vertellen we je stap-voor-stap hoe je klassieke oliebollen maakt. Daaronder delen we een aantal heerlijke variaties, die je makkelijk kunt toevoegen aan het basisrecept.

> naar het recept: zelf oliebollen maken

zelf oliebollen maken

Oliebol variatie met appel en kaneel

Niet héél verrassend, want deze combinatie kennen we natuurlijk van de appelbeignet, maar wel leuk om een keer te proberen in je oliebol. Voeg wat stukjes appel toe aan je beslag (net zoals je bij krenten doet bijvoorbeeld) en voeg wat kaneel toe voor deze heerlijke variatie.

Oliebol variatie met sinaasappel

Dé truc om een oliebol extra op te kunnen? Maak ze lekker fris, dan vallen ze niet zo zwaar op de maag! Wij vonden deze oliebollen met een vleugje sinaasappel perfect. Je mengt voor deze oliebol variatie simpelweg wat sinaasappelrasp en sinaasappelmarmelade door het beslag (doe dit vóór het rijzen).

Met pompoen

Een oliebol maar dan anders! In het Spaanse Valencia weten ze wel hoe ze die zoete en kruidige buñuelos van pompoen moeten maken. Probeer het eens!

> naar het recept: buñuelos van pompoen

Bunuelos van pompoen oliebol variatie

Oliebol variatie met chocolade en noten

Van chocolade wordt iedereen toch blij? Meng door je oliebollenbeslag wat cacaopoeder en wat noten naar keuze. Wij vinden hazelnoten heel goed matchen met chocolade, maar je kan natuurlijk ook voor amandelen of pistache gaan. Hak de noten wel even voor je ze toevoegt. Extra lekker: smelt wat chocolade en versier daar je verse oliebollen mee. Gegarandeerd een feestje!

Met parmezaan en Italiaanse kruiden

Ben jij meer team hartig dan team zoet? Dan is deze oliebol variatie meer iets voor jou. Meng door het beslag wat peterselie, Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas naar keuze. Parmezaan is lekker, maar oude kaas werkt ook heel goed. Gesmolten kaas in je oliebol: heaven!

Oliebol variatie met chorizo

Deze oliebollen staan nog op ons te-maken-lijstje, maar we zijn er zó benieuwd naar. Die heerlijke volle chorizosmaak in een zacht jasje van de oliebol; dat kan toch alleen maar lekker zijn? Zoek voor een foolproof resultaat even naar een recept op internet, of bekijk dit recept eens.

Lees ook: