Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
matcha crepe cake

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Ben jij ook zo’n fan van matcha? Dan zijn deze kerstdesserts echt wat voor jou! In deze recepten voeg je een snuf matchapoeder toe aan een klassieke crème brûlée, cheesecake of cakerol. Zo maak je je toetje nóg specialer.

Lees verder na de advertentie

Kerstdesserts met matcha

Matcha is groenetheepoeder afkomstig uit Japan. Je kunt het in je drankje doen, en je eigen matcha latte maken of juist een frisse matcha slushie. Maar je kunt het ook in je toetje doen! Wat denk je bijvoorbeeld van deze variatie op een traditionele cakerol? Of van deze speciale variant van het typisch Franse dessert, crème brûlée?

cakerol met matcha

Cakerol met matcha en witte chocolade

Niet alleen leuk voor de kleur, maar dit groene theepoeder uit Japan geeft je gerechten ook een fris-bittere smaak die mooi samengaat met het romige van witte chocolade.

Naar het recept
Cover voor

Crème brûlée met matcha

Matcha is groenetheepoeder afkomstig uit Japan. Je kunt het in je drankje óf in je toetje doen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze variatie op de Franse klassieker?

Naar het recept

Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Een ontspannen kerst.

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.

Matcha-cheesecake

Matcha-cheesecake

Niet alleen leuk voor de kleur, maar het groene theepoeder uit Japan is ook nog eens hartstikke gezond. Bovendien kun je nog veel meer dan alleen een latte, of iced matcha. Ga bijvoorbeeld eens voor een matcha cheesecake.

Naar het recept
matcha crepe cake

Matcha crêpe cake

Door de matchacrepes af te wisselen met witte room, krijg je deze prachtige laagjes.

Naar het recept
Matchafudge met zeezout

Matchafudge met zeezout

Eindig het kerstdiner met iets lekkers bij de koffie. Deze matchafudge ziet er toch super kerstig uit?

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Meer kerstinspiratie?

Nog veel meer prachtige desserts en andere kerstinspiratie vind je in Het grote kerstnummer!

Favoriet van de redactie
cakerol met matcha

Cakerol met matcha en witte chocolade

Niet alleen leuk voor de kleur, maar dit groene theepoeder uit Japan geeft je gerechten ook een fris-bittere smaak die mooi samengaat met het romige van witte chocolade.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

boter (om mee in te vetten)
4 eieren
80 g fijne kristalsuiker
35 g bloem
10 g maïzena
20 g + extra matchapoeder*
3 el volle melk
bakpapier

Voor de chocoladecrème

250 g witte chocolade (grof gehakt)
250 ml slagroom

Bereiding

  1. Doe voor de chocoladecrème  de witte chocolade in een kom. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en giet over de chocolade. Laat ca. 5 minuten staan en roer de crème dan glad. Dek de kom af en zet ca. 4 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180 graden / hetelucht: 160 graden). Vet een vierkant bakblik (ca. 37×26 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Zorg dat je bakblik ongeveer deze afmetingen heeft, anders wordt de cake te dun of te dik.

  3. Splits de eieren boven twee aparte kommen. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een schuimend en bleek mengsel. Meng de bloem, de maïzena, de matcha en de melk erdoorheen en klop tot een glad beslag. Klop het eiwit met de overige suiker tot glanzende pieken. Voeg 1/3 van het eiwit toe aan het beslag en spatel er voorzichtig doorheen. Herhaal met het overige eiwit in twee porties.

  4. Verdeel het beslag over het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 11-12 minuten in de oven of tot de cake terugveert als je erin drukt. Haal de cake uit de oven en til de cake aan het bakpapier uit het blik. Leg een vers vel bakpapier op de cake en draai de cake voorzichtig om. Verwijder het oude bakpapier. Laat de cake volledig afkoelen.

  5. Haal de chocoladecrème uit de koelkast en klop met de handmixer tot zachte pieken. Verdeel de crème over de cake en laat daarbij 2 cm van de korte kanten van de cake vrij. Rol de cake op tot een spiraal en leg op een groot bord. Bestrooi de cake met een beetje matchapoeder. Zet de cake minimaal 1 uur in de koelkast en snijd voor het serveren in plakken.

Niet alleen leuk voor de kleur, maar dit groene theepoeder uit Japan geeft je gerechten ook een lekker fris-bittere smaak. 

Meer toetjes recepten in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!