
Rond de feestdagen is er niets leuker dan samen kerstkoekjes bakken. Om het ook nog eens heel eenvoudig te maken, hebben wij de lekkerste recepten voor kerstkoekjes op een rijtje gezet. Hoef jij alleen nog maar de boodschappen te doen…
Lees verder na de advertentie
Kerstkoekjes maken
Wat is er nou leuker dan met kerstmis samen met je (klein)kinderen de keuken in te duiken en samen kerstkoekjes te bakken in verschillende vormpjes en maten.
Maak bijvoorbeeld samen kerstkransjes, sterren of kerstbomen. En daarna mooi versieren met glazuur en spikkels. Dat de deegkruimels en spikkels tot aan het plafond zitten, moet je maar voor lief nemen. Want pret hebben jullie zeker!
Heb je de smaak te pakken? Je vind nog veel meer kerstrecepten in onze unieke uitgave:
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten

Kerstkoekjes recepten
Wil jij lekker aan de bak? Laat je dan inspireren door deze kerstkoekjes recepten:

Sterrenkoekjes
Deze heerlijke sterrenkoekjes danken hun prachtige rode glossy binnenkant aan de toevoeging van aardbeienjam. Je kunt natuurlijk ook een andere confituur naar keuze gebruiken als je dat lekkerder vindt. Sla deze toevoeging in ieder geval niet over, want de jam maakt de koekjes zo heerlijk zoet!

Rudolph het rendier-boterkoeken
Deze rudolph het rendier-boterkoeken zijn leuke traktaties om met de kinderen te maken om alvast in de kerstsfeer te komen.

Kokoskransjes
Kerstkransjes zijn niet alleen lekker met kerst natuurlijk, maar vaak zie je ze dan alleen in de winkel liggen. En daarom kun je ze prima zelf maken!

Kaneelkoekjes
Deze heerlijke kaneelkoekjes zijn perfect om te toveren tot kerstkoekjes. Steek het deeg uit met een ster-vorm et voilà, je hebt kerstkoekjes! Maar pas op, deze koekjes zijn onweerstaanbaar lekker.
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50

Gingerbread-kerstboompjes
Eerlijk is eerlijk, deze koekjes lijken een beetje op een bouwpakket. Maar geen zorgen! Ze zijn veel makkelijker te maken dan je wellicht denkt. Je hebt alleen de juiste kerstboom uitsteekvorm nodig. En die vind je gewoon online.

Kerstkransjes en kerstbomen
Deze kerstkoekjes zijn perfect om samen te versieren. Pak die spikkels, glitters en het glazuur maar uit de kast. We maken er samen een feestje van!

Shortbread koekjes
Met dit recept als basis kan je maar liefst vier verschillende varianten shortbread kerstkoekjes maken. Ga jij voor de variant met jam of vijfkruidenpoeder?
De lekkerste kerstrecepten GRATIS in je mailbox ontvangen?
Ons favoriete kerstkoekjes recept:
Kun je niet kiezen uit al dat lekkers? Dit is ons favoriete kerstkoekjes recept om samen te maken:

Sterrenkoekjes
Deze kerstkoekjes smaken heerlijk bij een kopje thee of koffie.
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 125 g boter
- 200 g fijne kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 ei
- 150 g aardbeienjam (gezeefd)
Benodigdheden
- zeef
- bakpapier
- uitsteekvorm
- spuitzak
Bereiding
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Klop de boter met de kristalsuiker en de vanillesuiker romig met een mixer. Voeg het ei toe en klop tot het helemaal is opgenomen. Voeg het bloemmengsel toe en meng zo kort mogelijk tot een glad deeg.
Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier dun (ca. 3 mm) uit en leg 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Steek met een grote stervormige uitsteekvorm koekjes uit het deeg. Steek uit de helft van de sterren met een kleinere stervorm in het midden een ster uit. Leg de koekjes met een paletmes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat met koekjes nog 15 minuten in de koelkast. Bak de koekjes in ca. 12 minuten licht goudbruin in de oven.
Neem de koekjes uit de oven en laat ze 5 minuten op de bakplaat afkoelen. Neem de koekjes voorzichtig van de bakplaat en leg ze op een rooster om verder af te koelen. Bewaar de koekjes eventueel in een luchtdichte trommel tot je ze gaat versieren.
Schep de aardbeienjam in een spuitzakje. Spuit in het midden van iedere ‘hele’ ster een flinke dot van de jam. Bestuif de sterren met een gat in het midden met wat poedersuiker. Leg de open sterren op de dichte sterren zodat ze met de jam aan elkaar kleven en de jam door het gat zichtbaar is. Leg de koekjes op een rooster en laat ca. 1 uur drogen.
Bewaar de koekjes eventueel in een luchtdichte trommel. Behandel ze voorzichtig omdat de gelei niet helemaal hard wordt.
Nog meer kerst koekjes maken:
Onze tips

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Gourmettips voor een gezellige avond

Gourmet bijgerechten: deze recepten zijn altijd een succes

Gourmet boodschappenlijstje: dit mag niet ontbreken bij gourmetten

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

Red velvet fan? Deze 5 recepten zijn té goed om niet te proberen

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




