Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Boboti

Klassieke gerechten: Afrika

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

De Afrikaanse keuken is misschien niet voor iedereen even bekend, maar klassieke gerechten als boboti, harira en kip piri piri wil je ongetwijfeld een keer proberen. Wij zochten de lekkerste recepten voor je bij elkaar.

Bestel Foodies 50 klassiekers

Klassieke gerechten uit Afrika

Wat eten ze aan de andere kant van de wereld? Daarvoor gingen wij op onderzoek uit in Afrika en weten inmiddels: deze drie klassieke gerechten uit Afrika zijn niet te missen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten Afrikaanse klassiekers:

Harira

Harira is een soep uit Marokko en het westen van Algerije. In Marokko wordt het als nationaal gerecht beschouwd. De soep is rijkgevuld met als belangrijkste ingrediënten tomaten, kikkererwten, linzen en selderij. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten.

> naar het recept: harira

Harira

Kip piri piri

Nog zo’n bekend wereldgerecht. De Portugezen brachten Kip piri piri vanuit Afrika naar hun Afrikaanse koloniën. De piri piri peper (ook wel African Bird’s Eye) is de naamgever van dit gerecht. Omdat de peper slecht verkrijgbaar is, vervangen wij hem door rawit pepertjes. Kun je niet goed tegen pittig? Lees hier hoe je de scherpte van een peper beoordeelt. Voor dat je tong na de eerste hap in in brand staat..

> naar het recept: kip piri piri

Kip piri piri

Boboti

Deze heerlijke ovenschotel vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika. Je kent het misschien wel van de kant-en-klare wereldgerechten, maar met dit recept maak je het heel makkelijk zelf. De ovenschotel van gehakt, rozijnen en kerriesaus wordt afgetopt met een eimengsel, wat iets wegheeft van custard.

> naar het recept: boboti

Boboti

Lees ook: dit zijn de klassieke gerechten uit Amerika

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!