Klassieke gerechten uit Afrika
Wat eten ze aan de andere kant van de wereld? Daarvoor gingen wij op onderzoek uit in Afrika en weten inmiddels: deze drie klassieke gerechten uit Afrika zijn niet te missen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten Afrikaanse klassiekers:
Harira
Harira is een soep uit Marokko en het westen van Algerije. In Marokko wordt het als nationaal gerecht beschouwd. De soep is rijkgevuld met als belangrijkste ingrediënten tomaten, kikkererwten, linzen en selderij. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten.
> naar het recept: harira
Kip piri piri
Nog zo’n bekend wereldgerecht. De Portugezen brachten Kip piri piri vanuit Afrika naar hun Afrikaanse koloniën. De piri piri peper (ook wel African Bird’s Eye) is de naamgever van dit gerecht. Omdat de peper slecht verkrijgbaar is, vervangen wij hem door rawit pepertjes. Kun je niet goed tegen pittig? Lees hier hoe je de scherpte van een peper beoordeelt. Voor dat je tong na de eerste hap in in brand staat..
> naar het recept: kip piri piri
Boboti
Deze heerlijke ovenschotel vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika. Je kent het misschien wel van de kant-en-klare wereldgerechten, maar met dit recept maak je het heel makkelijk zelf. De ovenschotel van gehakt, rozijnen en kerriesaus wordt afgetopt met een eimengsel, wat iets wegheeft van custard.
> naar het recept: boboti