Advertentie
Klassieke gerechten uit Amerika
We reizen door het hele continent Amerika en ontdekken bijzondere verschillen. Van een sappige New York hamburger in het noorden tot een goed gevulde chili con carne in het zuiden. Dit zijn dé klassieke gerechten uit Amerika.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten Amerikaanse klassiekers:
The NYC patty melt
Traditioneel maak je een patty melt met Zwitserse kaas en geroosterd roggebrood. De sandwich is bedacht in Californië in de jaren ‘40 door Tiny Naylor, eigenaar van meerdere restaurantketens.
> naar het recept: The NYC patty melt
Sloppy Joe met gebraiseerde kalfswang
Er gaan vele verhalen de ronde over hoe de Sloppy Joe aan zijn naam kwam. Onder andere dat van de Havaanse José GarcÃa, die in zijn restaurant een sandwich in Cubaanse stijl serveerde. De vloer van zijn restaurant was vaak nat, door het ijs van de bevroren zeevruchten die hij ook verkocht. Klanten plaagden José hier mee door zijn zaak ‘sloppy’ te noemen en zo is de naam van het broodje geboren.
> naar het recept: Sloppy Joe met gebraiseerde kalfswang
Quesadilla
De quesadilla is de tosti van de Mexicaanse keuken. Letterlijk betekent het ‘kaasdingetje’ en naast kaas is deze tortilla vaak gevuld met vlees, kruiden en fijngesneden ui en paprika.
> naar het recept: quesadilla
Chili con carne
Waar je chili ook goed vegetarisch kunt maken, is de meest klassieke misschien wel de con carne, oftewel met vlees. Maak hem zo pittig als je zelf wilt, door het aantal chilipepers naar smaak aan te passen.
> naar het recept: chili con carne
Een van de meest klassieke gerechten uit Amerika: Ceviche
Ceviche is een van oorsprong Peruaans gerecht, waarbij rauwe vis wordt gegaard in citroen- of limoensap. Na het garen wordt de vis veelal geserveerd met felgekleurde ingrediënten als rode ui, koriander en rode peper.
> naar het recept: ceviche
Lees ook: klassieke gerechten uit Europa
Onze tips
Stoven maar: 4x recepten met groente
Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag
Toetjes met mascarpone: van cake tot taart
5x verrassende rode kool recepten
Dit zijn de lekkerste koolhydraatarme recepten
Allround oven: dit zijn de beste ovengerechten recepten
De lekkerste recepten voor wafels bakken
Mosterd bij de maaltijd
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?