Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
quesedila

Klassieke gerechten: Amerika

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

In Amerika is een enorme verscheidenheid aan keukens te ontdekken. Neem de Mexicaanse, met taco's en tortilla's, de Peruaanse met veel vis en zoete aardappel, en de Noord-Amerikaanse met burgers en cheesecake. Hier vind je een greep uit dé klassiekers van Noord- en Zuid-Amerika.

Bestel Foodies 50 klassiekers

Klassieke gerechten uit Amerika

We reizen door het hele continent Amerika en ontdekken bijzondere verschillen. Van een sappige New York hamburger in het noorden tot een goed gevulde chili con carne in het zuiden. Dit zijn dé klassieke gerechten uit Amerika.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten Amerikaanse klassiekers:

The NYC patty melt

Traditioneel maak je een patty melt met Zwitserse kaas en geroosterd roggebrood. De sandwich is bedacht in Californië in de jaren ‘40 door Tiny Naylor, eigenaar van meerdere restaurantketens.

> naar het recept: The NYC patty melt

nyc patty melt

Sloppy Joe met gebraiseerde kalfswang

Er gaan vele verhalen de ronde over hoe de Sloppy Joe aan zijn naam kwam. Onder andere dat van de Havaanse José García, die in zijn restaurant een sandwich in Cubaanse stijl serveerde. De vloer van zijn restaurant was vaak nat, door het ijs van de bevroren zeevruchten die hij ook verkocht. Klanten plaagden José hier mee door zijn zaak ‘sloppy’ te noemen en zo is de naam van het broodje geboren.

> naar het recept: Sloppy Joe met gebraiseerde kalfswang

Sloppy joe

Quesadilla

De quesadilla is de tosti van de Mexicaanse keuken. Letterlijk betekent het ‘kaasdingetje’ en naast kaas is deze tortilla vaak gevuld met vlees, kruiden en fijngesneden ui en paprika.

> naar het recept: quesadilla

quesedila

Chili con carne

Waar je chili ook goed vegetarisch kunt maken, is de meest klassieke misschien wel de con carne, oftewel met vlees. Maak hem zo pittig als je zelf wilt, door het aantal chilipepers naar smaak aan te passen.

> naar het recept: chili con carne

Chili con carne

Een van de meest klassieke gerechten uit Amerika: Ceviche

Ceviche is een van oorsprong Peruaans gerecht, waarbij rauwe vis wordt gegaard in citroen- of limoensap. Na het garen wordt de vis veelal geserveerd met felgekleurde ingrediënten als rode ui, koriander en rode peper.

> naar het recept: ceviche

Ceviche

Lees ook: klassieke gerechten uit Europa

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!