
Griekse specialiteiten
Lees verder na de advertentie
Bij Griekse specialiteiten denk je misschien gelijk aan een pita gyros of aan moussaka. Zonde, want al zijn deze gerechten ontzettend lekker, de Griekse keuken kent nog veel meer specialiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van licht gegrilde psari of sappig zoete loukoumades? Met dit waanzinnig weekendmenu proberen we je te inspireren om buiten de gebaande paden te kijken en iets nieuws te proberen. Heb je de smaak te pakken? In het kookboek “Athína” vind je nog veel meer Griekse specialiteiten!
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Voorgerecht
Als voorgerecht serveren we een Grieks ovengerecht. Kun je je nog de trend van de feta pasta herinneren van een tijdje geleden? Dit gerecht met feta doet je er misschien iets aan denken, maar het is absoluut next level. Probeer het maar eens uit, het smaakt zeker naar meer!
> naar het recept: feta psiti
Hoofdgerecht
Een heerlijke frisse salade die ook nog eens in een handomdraai op tafel staat? Dat is deze Griekse salade horiatiki! Qua ingrediënten lijkt het wat op de Griekse salade zoals wij het kennen, maar de smaak is toch net even anders.
> naar het recept: salade horiatiki
Nagerecht
Dit typische Griekse recept kent wat variaties; zo kun je vanilleslagroom serveren bij de loukoumades, maar ook een heerlijke chocoladesaus. Of je serveert het met allebei…
> naar het recept: loukoumades
Lees ook:
Onze tips

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Van romig tot pittig: heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep

Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.






