Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Salade horiatiki

Menu met Griekse specialiteiten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu vol Griekse specialiteiten maak je gegarandeerd indruk.

Griekse specialiteiten

Bij Griekse specialiteiten denk je misschien gelijk aan een pita gyros of aan moussaka. Zonde, want al zijn deze gerechten ontzettend lekker, de Griekse keuken kent nog veel meer specialiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van licht gegrilde psari of sappig zoete loukoumades? Met dit waanzinnig weekendmenu proberen we je te inspireren om buiten de gebaande paden te kijken en iets nieuws te proberen. Heb je de smaak te pakken? In het kookboek “Athína” vind je nog veel meer Griekse specialiteiten!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Als voorgerecht serveren we een Grieks ovengerecht. Kun je je nog de trend van de feta pasta herinneren van een tijdje geleden? Dit gerecht met feta doet je er misschien iets aan denken, maar het is absoluut next level. Probeer het maar eens uit, het smaakt zeker naar meer!

> naar het recept: feta psiti

Athína: Feta psiti

Hoofdgerecht

Een heerlijke frisse salade die ook nog eens in een handomdraai op tafel staat? Dat is deze Griekse salade horiatiki! Qua ingrediënten lijkt het wat op de Griekse salade zoals wij het kennen, maar de smaak is toch net even anders.

> naar het recept: salade horiatiki

Salade horiatiki griekse specialiteiten

Nagerecht

Dit typische Griekse recept kent wat variaties; zo kun je vanilleslagroom serveren bij de loukoumades, maar ook een heerlijke chocoladesaus. Of je serveert het met allebei…

> naar het recept: loukoumades

Loukoumades

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!