Menu met Indische gerechten
Al zouden wij het wel willen, een hele rijsttafel maken lukt dit weekend niet. Het weekend is vaak al druk zat en wij snappen heus wel dat jij daar echt niet altijd alle tijd voor hebt. Daarom pakken we het iets eenvoudiger aan en gaan we bij dit menu voor 3 gruwelijk lekkere Indische gerechten. Wat dacht je van gefrituurde loempia’s, gado gado en pandan-pannenkoekjes? Het water begint ons gelijk in de mond te lopen… Krijg jij er ook trek van? Ga dan aan de slag met deze heerlijke Indische gerechten. Selamat makan!
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Loempia’s zijn misschien wel de bekendste Aziatische snack. In Indonesië eten ze deze knapperige kanjers net zo graag als in Nederland. De meest populaire vulling is die met kip, oftewel: ajam. Dat is daarom ook het recept wat wij vandaag delen. Voel je vrij om zelf met de vulling te variëren. Ander vlees, lekker vega of extra groentes; jij kiest!
> naar het recept voor loempia ayam
Hoofdgerecht
Misschien wel het lekkerste en makkelijkste gerecht om veel groentes binnen te krijgen; het gerecht gado gado. Want gehuld in een laag satésaus komen de groentes gewoonweg het beste tot hun recht. Stiekem lusten wij dat elke dag wel. Gelukkig zijn we niet de enige. Gado gado is namelijk een van de meest populaire Indische gerechten.
> naar het recept voor gado gado
Indische gerechten: dessert
Breng de geur van pandan en kokos in je keuken met deze zoete pannenkoekjes. De groene bladeren van de tropische pandan plant zorgen voor een prachtige kleur en kenmerkende smaak. Heerlijk voor jong & oud. Kortom: de perfecte zoete afsluiter van het Indische menu.
> naar het recept voor pandan-pannenkoekjes