Advertentie
Menu met Indische gerechten
Al zouden wij het wel willen, een hele rijsttafel maken lukt dit weekend niet. Het weekend is vaak al druk zat en wij snappen heus wel dat jij daar echt niet altijd alle tijd voor hebt. Daarom pakken we het iets eenvoudiger aan en gaan we bij dit menu voor 3 gruwelijk lekkere Indische gerechten. Wat dacht je van gefrituurde loempia’s, gado gado en pandan-pannenkoekjes? Het water begint ons gelijk in de mond te lopen… Krijg jij er ook trek van? Ga dan aan de slag met deze heerlijke Indische gerechten. Selamat makan!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Loempia ajam
Loempia’s zijn misschien wel de bekendste Aziatische snack. In Indonesië eten ze deze knapperige kanjers net zo graag als in Nederland. De meest populaire vulling is die met kip, oftewel: ajam. Dat is daarom ook het recept wat wij vandaag delen. Voel je vrij om zelf met de vulling te variëren. Ander vlees, lekker vega of extra groentes; jij kiest!
Hoofdgerecht
Indische gado gado
Misschien wel het lekkerste en makkelijkste gerecht om veel groentes binnen te krijgen; het gerecht gado gado. Want gehuld in een laag satésaus komen de groentes gewoonweg het beste tot hun recht. Stiekem lusten wij dat elke dag wel. Gelukkig zijn we niet de enige. Gado gado is namelijk een van de meest populaire Indische gerechten.
Indische gerechten: dessert
Pandan-pannenkoekjes
Breng de geur van pandan en kokos in je keuken met deze zoete pannenkoekjes. De groene bladeren van de tropische pandan plant zorgen voor een prachtige kleur en kenmerkende smaak. Heerlijk voor jong & oud. Kortom: de perfecte zoete afsluiter van het Indische menu.
Lees meer over Indische gerechten:
Loempia ajam
Een van de bekendste Aziatische snacks. In Indonesië, maar ook Nederland. De meest populaire vulling is die met kip.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de kip in ruim water met wat zout in 25 minuten gaar. Giet af, laat afkoelen en pluk het kippenvlees in fijne sliertjes. Zet opzij.
Breng opnieuw ruim water aan de kook en blancheer de taugé 1 minuut. Giet af en laat uitlekken.
Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de ui en de wortel 5 minuten. Voeg de witte kool toe en bak al omscheppend 2 minuten mee. Voeg de kip, taugé, knoflook, soe-oen, sambal, kentjoerpoeder en zout naar smaak toe en bak al omscheppend nog 3 minuten. Laat de vulling volledig afkoelen.
Maak een papje van de bloem en een eetlepel water.
Leg een loempiavel op het werkblad en bestrijk de randen met het papje. Verdeel een opgehoopte eetlepel vulling over de onderkant van het loempiavel en vouw de zijkanten over de vulling heen naar binnen. Rol het vel van onder naar boven verder op. Herhaal met de resterende loempiavellen.
Verhit een flinke laag olie in een wok tot 175 °C. Frituur de loempia’s in porties in 6 à 7 minuten rondom goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
manier ongeveer 3 maanden houdbaar.
Onze tips
De beste temperaturen om wijn te serveren
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.