Millionaire’s shortbread bakken

Knapperige koek, een flinke laag zoete karamel en bovenop een royale laag (pure) chocolade. Als je dit leest weet je meteen waar het over gaat. De inmiddels overal bekende koek komt oorspronkelijk uit Schotland. De kruimelige shortbread koekjes zijn daar niet weg te denken. En zo’n dubbeldikke topping maken hem extra luxe, millionaire’s dus. Het koekje is niet moeilijk om zelf te maken, maar kost vooral wat wachttijd door de verschillende lagen. Heb je trek gekregen om ook zelf millionaire’s shortbread te bakken? Dat komt goed uit, want wij hebben de lekkerste recepten voor je in een lijstje verzameld!

Elke week dit soort toffe bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Klassieke millionaire’s shortbread

Dit is zoals de meeste mensen hem kennen, met een drizzle witte chocolade en de koek in vierkantjes gesneden. Wij zeggen: niets meer aan doen!

> naar het recept: klassieke millionaire’s shortbread

Millionaire's shortbread

In een taartje

Een klassiek recept, in een ronde vorm. Leuk om taartpuntjes van te snijden en als een echt gebakje te serveren.

> naar het recept: millionaire’s shortbread

Millionaire's shortbread

Millionaire’s ontbijtkoek

Een snellere versie van deze koek maak je met ontbijtkoek. Iets lichter en wat makkelijker om te maken maar minstens net zo lekker. Foodies Friend Elise van @easyculi maakte dit recept voor ons.

> naar het recept: millionaire’s ontbijtkoek

Millionaire’s ontbijtkoek

Shortbread met rood fruit

Geef je gebak een frisse touch met munt, frambozen en bramen. Ziet er ook nog eens feestelijk uit!

> naar het recept: shortbread met rood fruit

Zomers millionaire’s shortbread

Met pretzels

De combinatie met zoute pretzels is om je vingers bij af te likken. Zo lekker, wij kunnen het onmogelijk bij één stukje houden…

> naar het recept: millionaire’s shortbread met pretzels

Millionaire’s shortbread met pretzels

Lees ook: 7x onweerstaanbare gerechten met gezouten karamel