Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Millionaire’s shortbread met pretzels

5x millionaire’s shortbread bakken

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten om millionaire’s shortbread te bakken bij elkaar. Ga jij millionaire’s shortbread bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Millionaire’s shortbread bakken

Knapperige koek, een flinke laag zoete karamel en bovenop een royale laag (pure) chocolade. Als je dit leest weet je meteen waar het over gaat. De inmiddels overal bekende koek komt oorspronkelijk uit Schotland. De kruimelige shortbread koekjes zijn daar niet weg te denken. En zo’n dubbeldikke topping maken hem extra luxe, millionaire’s dus.

Het koekje is niet moeilijk om zelf te maken, maar kost vooral wat wachttijd door de verschillende lagen. Heb je trek gekregen om ook zelf millionaire’s shortbread te bakken? Dat komt goed uit, want wij hebben de lekkerste recepten voor je in een lijstje verzameld!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Millionaire's shortbread

Millionaire’s shortbread

Dit is zoals de meeste mensen hem kennen, met een drizzle witte chocolade en de koek in vierkantjes gesneden. Wij zeggen: niets meer aan doen!

Naar het recept
Millionaire's shortbread

Millionaire’s shortbread

Een klassiek recept, in een ronde vorm. Leuk om taartpuntjes van te snijden en als een echt gebakje te serveren.

Naar het recept
Millionaire’s ontbijtkoek

Millionaire’s ontbijtkoek

Een snellere versie van deze koek maak je met ontbijtkoek. Iets lichter en wat makkelijker om te maken maar minstens net zo lekker. Foodies Friend Elise van @easyculi maakte dit recept voor ons.

Naar het recept

Shortbread met rood fruit

Zomers millionaire’s shortbread

Millionaire’s shortbread

Geef je gebak een frisse touch met munt, frambozen en bramen. Ziet er ook nog eens feestelijk uit!

Naar het recept
Millionaire’s shortbread met pretzels

Millionaire’s shortbread met pretzels

De combinatie met zoute pretzels is om je vingers bij af te likken. Zo lekker, wij kunnen het onmogelijk bij één stukje houden…

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!