Advertentie
Pittige gerechten
Als een Nederlander tegen mij zegt dat hij van pittig eten houdt, moet ik altijd een beetje gniffelen. De tinteling op de tong die wij hier als pittig beschouwen, wordt in landen als Suriname of Thailand niet eens geproefd. Niet gek natuurlijk, want het zijn die keukens waarin de rode peper zijn oorsprong vindt. Zelf durf ik mijzelf geen pittige eter te noemen, maar die tinteling bevalt mij wel. Ik maak graag mijn eigen sambal en ik houd er ook wel van om bij mijn maaltijden een scherp randje toe te voegen. Ik heb mijn favoriete spicy gerechten voor je verzameld. Allemaal pikant en verschrikkelijk lekker! Van deze pittige gerechten loopt niet alleen het water, maar ook het vuur in je mond.
Iedere week de lekkerste pittige recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Spicy paneer met groene linzen
Vegetarische inspiratie met pit nodig? Deze spicy paneer is pittig en voedzaam. Dit gerecht staat al binnen een half uurtje op tafel: fijn voor doordeweeks!
Rosbief met spicy koffie-cacaorub
Dit recept is een waar weekendproject, en een van onze favoriete pittige gerechten. Je laat de rosbief namelijk minstens 12 uur in de koelkast marineren. Vervolgens braadt je het vlees en laat je het rusten. Ook lekker van de BBQ.
Spicy cornbread muffins
Verschillende indianenstammen vermaalden duizenden jaren geleden al mais tot meel en maakten er brood van. Hiermee is cornbread misschien wel de oudste en nog steeds een van de populairste broodsoorten in de tex-mex keuken. Met deze cornbread muffins serveer je de zon op je bord. Lekker bij een pittige chili of gegrild vlees.
Pittige gerechten: spicy garnalencocktail
Op zoek naar een easy voorgerecht? Deze simpele, pittige garnalencocktail is de perfecte start van jouw diner. Het limoentje brengt het hele gerecht samen.
Kip met spicy hazelnootsaus en raapjes
Wat dacht jij van kip met een spicy saus? Dit gerecht maak je het beste met een hele kip. Snijd de poten van de kip en halveer de poten op het bot. Snijd de kipfilets (met vel) van de borst en halveer beide kipfilets. Van de overige kip kun je de bouillon trekken waarvan de saus gemaakt wordt. Begin dan een dag van tevoren met het recept.
Pittige zoete-aardappelkoekjes met komkommersalade
Wist je dat fris en pittig heel goed samen gaan? Deze aardappelkoekjes worden in India traditioneel gegeten als snack. De frisse komkommersalade (kachumber) met tomaat, paprika en rode ui serveren ze daar vrijwel bij ieder gerecht.
Spicy garnalenfajita’s
Hou jij wel van een beetje pittige gerechten? Serveer deze spicy garnalenfajita’s dan eens als Mexicaans hoofdgerecht. Onze tip; maak éxtra veel, dan heb je morgen ook nog lunch.
Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi
De laatste in het lijstje met pittige gerechten zijn deze noedels. Niet het vlees maar de groenten zijn lekker spicy van smaak.
Onze tips
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.