
Wat is posset?
Lees verder na de advertentie
Een posset is een klassiek Brits dessert op basis van room, citrus en suiker. Het recept voor posset met citroen ging afgelopen zomer viraal op verschillende social media kanalen als Instagram en TikTok. Niet voor niets, want het toetje is verrassend eenvoudig te maken en ziet er, geserveerd in de schil van de citrusvrucht, superleuk uit.
Het serveren in de schil is geen must en er zijn ook heel veel recepten die het trendy toetje in een glaasje serveren. Het is maar net wat jouw smaak is.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Kies je ervoor om het toetje in de schil te serveren? Kies dan bij voorkeur wel voor wat grotere citrusvruchten zodat het frisse dessert er goed in past. Pak dus niet de kleinste citroenen uit het schap…
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Citroen posset maken
Wil je zelf posset maken? Bekijk de onderstaande video dan eens. Deze TikTok laat je stap-voor-stap zien hoe je het trendy toetje maakt. Simpel, toch?
@cafecouffee Episode one of my new series Desserts Around the world. Starting if the series with a Lemon Posset from England ??????? You only need 3 lemons for this there was some liquid left so I poured the rest into ramekins. Ingredients: 600ml double cream/ heavy cream, 180g granulated sugar, Zest of 2 lemons, Juice of three lemons #lemonposset#lemontok#dessertsaroundtheworld#cafecouffee♬ original sound – Food by Couffee ☕️
Clementine posset
Voor wie wil variëren met andere citrusvruchten hebben wij een heerlijk recept met clementine. Dit is een echte redactiefavoriet. Clementines zijn kleine citrusvruchten die qua smaak wat op mandarijnen lijken. Dit geeft het toetje net een andere twist. Probeer maar eens!
> naar het recept: clementineposset
Lees ook:
Hotspots: hier moet je eten in Brighton
Typisch Engelse gerechten om op vakantie te proberen
Fish and chips: zo kun je de Britse klassieker zelf maken
Onze tips

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis

Wat eet je bij soep? 14x lekkere ideeën en recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Gnocchi: 15+ Italiaanse recepten

Borrelplank maken? Zo doe je dat in 3 simpele stappen

Dit zijn de beste recepten voor het paasdiner

Paaslunch ideeën: zo zet jij de tafel vol lekkers
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.