Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Ovenschotel met zalm en gegrilde prei

Preischotel: makkelijke recepten uit de oven

Advertentie

Wanneer je niet weet wat je op tafel moet zetten, is een ovenschotel je beste vriend. Je hebt haast geen omkijken naar deze makkelijke recepten om preischotel te maken. Lekker, simpel en verrassend budgetproof!

Preischotel

Een preischotel is naast makkelijk te maken ook nog eens budgetproof. Dat komt doordat prei volop geteeld wordt op eigen bodem en jaarrond verkrijgbaar zijn. Deze preischotels zijn dus altijd een goed idee om te maken!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Ovenschotel met boerenkool & prei

Ovenschotel met boerenkool & prei

Deze ovenschotel is door de boerenkool misschien wat aan de winterse kant, maar we kunnen niet ontkennen dat we dit stiekem op een regenachtige zomerdag ook best lekker vinden. Prei eten kan immers altijd, dus waarom zou jij je aan een bepaald seizoen binden? Hier wordt iedereen het hele jaar door blij van!

Naar het recept
Ovenschotel met zalm en gegrilde prei

Ovenschotel met zalm en gegrilde prei

Dit ovengerecht met zalm en gegrilde prei is wat ons betreft echt een succesnummer. Niet alleen omdat zalm uit de oven een glimlach tovert op het gezicht van al je tafelgenoten, maar ook omdat de preischotel al binnen 50 minuten op tafel staat.

Naar het recept
Vislasagne met bloemkool, spinazie en cottage cheese

Vislasagne met bloemkool, spinazie en cottage cheese

Bij preischotels denk je misschien al gauw aan groenten en aardappels, maar wist je dat je dit ovengerecht net zo goed met pasta kun maken? Deze vislasagne met prei bijvoorbeeld, een typisch makkelijk gerecht uit de oven.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!