Lees verder onder de advertentie
Preischotel
Lees verder onder de advertentie
Een preischotel is naast makkelijk te maken ook nog eens budgetproof. Dat komt doordat prei volop geteeld wordt op eigen bodem en jaarrond verkrijgbaar zijn. Deze preischotels zijn dus altijd een goed idee om te maken!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Ovenschotel met zalm en gegrilde prei
Dit ovengerecht met zalm en gegrilde prei is wat ons betreft echt een succesnummer. Niet alleen omdat zalm uit de oven een glimlach tovert op het gezicht van al je tafelgenoten, maar ook omdat de preischotel al binnen 50 minuten op tafel staat.
Boerenkool ovenschotel met prei
Deze ovenschotel is door de boerenkool misschien wat aan de winterse kant, maar we kunnen niet ontkennen dat we dit stiekem op een regenachtige zomerdag ook best lekker vinden. Prei eten kan immers altijd, dus waarom zou jij je aan een bepaald seizoen binden? Hier wordt iedereen het hele jaar door blij van!
Vislasagne met bloemkool, spinazie, prei en cottage cheese
Bij preischotels denk je misschien al gauw aan groenten en aardappels, maar wist je dat je dit ovengerecht net zo goed met pasta kun maken? Deze vislasagne met prei bijvoorbeeld, een typisch makkelijk gerecht uit de oven.
Lasagne met cavolo nero, prei en ricotta
Maak deze heerlijke lasagne met cavolo nero, prei en ricotta. Ideaal voor doordeweeks, dit recept heb je namelijk zo gemaakt. Smullen!
Lees ook:
Ons favoriete preischotel recept:
Ingrediënten
Bereiding
Maak de prei grondig schoon en snijd hem schuin in plakjes van ca. 1,5 cm dik. Was de prei eventueel nogmaals voorzichtig in koud water. Laat goed uitlekken. Verhit een grillpan op laag vuur. Bedruppel de prei met 3 el olijfolie en leg de plakjes in de grillpan. Gril ze 2-3 minuten per zijde.
Snijd de zalmfilet in plakken. Leg de prei en de zalm om en om in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met zout en peper. Was de dragon en schud hem droog. Pluk de dragonblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng de crème fraîche met de mosterd en de dragon. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).
Verdeel het crème-fraîchemengsel losjes over de zalm en de prei. Bestrooi met het paneermeel en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven. Lekker met bladselderij.
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Le Creuset (lecreuset.nl), eigen collectie
Onze tips
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie