
Braadstukken uit de oven
Lees verder na de advertentie
Een klassieke sunday roast bestaat uit – je raadt het al – een groot stuk gebraden vlees uit de oven die traditioneel op zondag samen wordt gegeten. Helaas is een sunday roast bij ons nog niet zo ingeburgerd als in Engeland maar wij nemen deze Britse traditie graag over. Laat je inspireren en ga aan de slag met deze gruwelijk lekkere ovengerechten. Ga jij voortaan ook elke zondag met braadstukken uit de oven aan de slag?
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Sunday roast met Yorkshire puddings
Ga voor de klassieke sunday roast zoals in Engeland; met aardappelen, groenten en een goede jus. Bij de Britten mag ook het traditionele bijgerecht Yorkshire pudding niet ontbreken. Enjoy!
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Geglaceerde beenham met whisky en marmelade
Het grote bot en de ingekerfde huid maken van deze beenham een indrukwekkende centerpiece van je kersttafel. En dan heb je hem nog niet geproefd! Fruitig, rokerig, zoet en zoutig – deze feestelijke beenham zorgt voor en smaakexplosie aan tafel.

Côte de boeuf met paddenstoelen en rozemarijn
Kom maar door met die côte de boeuf! Met dit braadstuk maak je van jouw sunday roast een feestje. De kruidige smaken van de zwarte peper en de rozemarijn en de aardse smaken van de paddenstoelen, komt het prachtig tot hun recht.

Braadkip met fregola, pompoen en salie
Nu het buiten kouder en natter wordt stoken we de boel binnen op. De sunday roast is het perfecte moment om een krokante braadkip met fregola, pompoen en salie te maken.

Roastbeef met paddenstoelenjus
Deze rib roast is de ultieme showstopper – knapperig aan de buitenkant en lekker sappig en rosé vanbinnen. De rijke saus met marsala en paddenstoelen die je erbij serveert maakt het feest compleet.

Buikspek
Buikspek met een knapperig en krokant vel, do we need to say more? Het water begint bij ons al in de mond te lopen als we er alleen al aan denken.

Kip met citroen en rozemarijn
Dit braadstuk uit de oven is ook goed op een zwoele zomerdag te serveren. De citroen zorgt namelijk voor een heerlijk frisse smaak.

Sunday roast met Yorkshire puddings
Ga voor de klassieke sunday roast zoals in Engeland; met aardappelen, groenten en een goede jus. Bij de Britten mag ook het traditionele bijgerecht Yorkshire pudding niet ontbreken. Enjoy!
Ingrediënten
- 750 g rundermuis
- 3 uien
- 1 teentje knoflook
- 1/2 bosje salie
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 2 eieren
- 120 g bloem (+ 1 el)
- 140 ml melk
- 2 el boter
Benodigdheden
- kernthermometer
- aluminiumfolie
- muffinvorm
- keukengaren
Bereiding
Neem het vlees ca. 30 minuten voor het braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5).
Pel de uien en snijd ze in parten. Pel en snipper de knoflook. Meng de ui, de salie en de knoflook met 1 el olijfolie en verdeel het mengsel over de bodem van een braadslee.
Wrijf het vlees in met ruim zout, peper en 1 el olijfolie. Bind het vlees eventueel met keukengaren op om een egale dikte te krijgen. Leg het vlees op de uien in de braadslee.
Zet het geheel in de oven en verlaag direct de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Braad het vlees 40 – Â50 minuten, tot het een kerntemperatuur van ca. 50 – Â55°C heeft bereikt.
Kluts voor de Yorkshire puddings de eieren in een beslagkom. Voeg 120 g bloem en wat zout toe en roer het tot een glad mengsel. Voeg de melk toe en zet het beslag ca. 30 minuten weg.
Neem de braadslee uit de oven. Wikkel het vlees in aluminium folie en laat het ca. 30 minuten rusten. Verhoog de oventemperatuur weer (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5).
Vet de muffinvorm in met de boter. Zet de vorm in de oven tot hij heet is. Neem de vorm uit de oven en vul snel elke holte tot de helft met het beslag. Zet de vorm terug in de oven en bak het beslag ca. 20 minuten.
Zet de braadslee met de uien op het vuur en voeg 1 el bloem toe. Bak de bloem ca. 1 minuut. Blus af met ca. 250 ml water en laat ca. 3 minuten op laag vuur koken. Zeef de jus eventueel en houdhem warm.
Snijd het vlees in dunne plakken en serveer het met de Yorkshire puddings en de jus. Lekker met worteltjes.
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Sissy boy, Subba, eigen collectie
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden

Pas op met Moederdag: dit is nóg duurder geworden dit jaar
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.