Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
currypasta maken

Deze recepten maak je met een geopend potje currypasta

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Vandaag vertellen we je welke heerlijke recepten je kunt maken met een geopend potje currypasta.

Potje currypasta

Lekker kruidig met een flinke portie pit. Wij worden blij van curry. Het enige nadeel is dat je vaak nog wat currypasta overhoudt. Dit halve potje currypasta verdwijnt dan in je koelkast en daarna vaak vergeten. Ontzettend zonde, want met dat geopende potje currypasta kun je nog heel veel lekkere recepten maken. Wij delen welke!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Currypasta maken

Wil je liever helemaal geen currypasta overhouden? Dan kun je het beste de kant-en-klare potjes in de supermarkt laten staan en voortaan je eigen kruidenmengsel maken. Zo kun je de portie aanpassen aan het gerecht en houdt je nooit over. Gelukkig is zelf currypasta maken best eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten verzamelen, schoonmaken, kleinsnijden en in een keukenmachine tot pasta malen. In ons stap-voor-stap recept leggen we je uit welke ingrediënten je nodig hebt en hoe het moet.

> naar het recept: currypasta

rode peper snijden

Recepten met currypasta

Natuurlijk kun je met een geopend potje currypasta tal van heerlijke curry recepten maken. Maar wist je dat er nog veel meer mee mogelijk is? Denk bijvoorbeeld aan een lepeltje currypasta in je wrap, op je traybake of in een burger. Zo komt dat potje vanzelf op!

Chapati-wrap met kip tikka masala

Wist je dat je de kruidenpasta ook heel goed kunt gebruiken als marinade? Gebruik het bijvoorbeeld voor je kip. Zo wordt je wrap in een klap een stuk smaakvoller.

> naar het recept: chapati-wrap met kip tikka masala, salade en zoetzure rode ui

Chapati-wrap met kip tikka masala, salade en zoetzure rode ui

Dosa masala

In India is dosa masala een populair ontbijtgerecht. Dit zijn dunne pannenkoekjes met gekruide aardappeltjes erin. Je kunt vast wel raden waarmee je het op smaak brengt?

> naar het recept: dosa masala

dosa masala

Currysoep met garnalen

Een schepje in je soep doet wonderen. Het kruidenmengsel complimenteert de andere Indiase smaakmakers en is een goede tegenhanger bij de romige kokosmelk.

> naar het recept: currysoep met garnalen

6 Currysoep met garnalen

Briljante Bhaji Burger van Jamie Oliver

Ook in een burger doet de smaakmaker het verrassend goed. We mogen de maker Jamie Oliver dan wel een lintje geven voor het recept van deze briljante bhaji burger.

> naar het recept: briljante Bhaji Burger van Jamie Oliver

bhaji burger

Geroosterde groenten met currydressing

Geef je traybake eenvoudig veel smaak door een dressing te maken met currypasta. Je zult verrast zijn hoe lekker dat smaakt!

> naar het recept: geroosterde groenten met currydressing 

Geroosterde groenten met currydressing

Lees ook: Zo maak jij zelf in 7 stappen curry

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!