Haal Italië in huis

Met deze vier onweerstaanbare recepten haal je Italië in huis, maar dan zonder eerst op vakantie te hoeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van frisse zomerminestrone, zelfgemaakte focaccia of tagliatelle met truffelboter? Alsof je even op reis bent naar Italië, maar dan gewoon vanuit je eigen keuken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Olijvenfocaccia met tijm, rozemarijn en zongedroogde tomaat

Zelf focaccia maken is helemaal niet moeilijk, zeker niet met dit fijne recept. Je hoeft er gelukkig niet de hele dag vrij voor te nemen, inclusief wachttijd heb je al na 2,5 uur verse focaccia op tafel staan! Zo haal je gegarandeerd Italië in huis wat ons betreft.

> naar het recept: olijvenfocaccia met tijm, rozemarijn en zongedroogde tomaat

Olijvenfocaccia, tijm, rozemarijn en zongedroogde tomaat

Huisgemaakte truffeltagliatelle met in truffelboter gesmoorde spinazie en pecorino

Als je van truffels houdt is dit absoluut een recept voor jou, maar echt! Truffeltagliatelle mét ook nog eens truffelboter, dat klinkt toch hemels? Zeker met de spinazie en ook de smaakvolle pecorino zet je een fantastische pasta op tafel.

> naar het recept: huisgemaakte truffeltagliatelle met in truffelboter gesmoorde spinazie en pecorino

Huisgemaakte truffeltagliatelle met in truffelboter gesmoorde spinazie en pecorino

Zomerminestrone met basilicum, courgette, gepelde tomaten en grissini

Vind je dat soep alleen een gerecht is voor in de winter? Nee hoor, probeer deze heerlijke zomerminestrone maar eens. Voeg naar hartenlust ook meer groenten toe aan deze zomerse soep om ‘m nóg gezonder te maken.

> naar het recept: zomerminestrone met basilicum, courgette, gepelde tomaten en grissini

Pastel de nata met gebrande meringue van agavesiroop en limoen

Pastel de nata met gebrande meringue van agavesiroop en limoen

We sluiten af met een heerlijke toetje, dat ook nog eens zonder al teveel gedoe op tafel staat. Minimale input, maar maximaal succes. De gebrande meringue is om je vingers bij af te likken, kijk dan ook uit dat je tijdens het maken niet stiekem alles opsnoept…

> naar het recept: pastel de nata met gebrande meringue van agavesiroop en limoen

Pastel de nata met gebrande meringue van agavesiroop en limoen

Lees ook: