Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
de snelle bakplaat

Bimi: dit zijn de lekkerste recepten

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Ken je bimi al? Deze groene groente wordt ook wel aspergebroccoli genoemd en is een kruising van de welbekende broccoli en de Chinese stengelkool Kailan. Klinkt misschien ingewikkeld, maar deze knapperige vitaminebom is vooral heel lekker.

Recepten met bimi

Benieuwd geworden naar het ultieme bimi recept? Probeer deze recepten met bimi maar eens:

bimi met tofudressing

Geroosterde bimi met tofudressing

Tofu is veelzijdiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? We like!

Naar het recept
FOODIES FAVORIET
de snelle bakplaat

Zalm met honing-sojasaus, bimi, asperges & sugarsnaps

Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is snel gemaakt en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het als caloriearme maaltijd of met rijst of kant-en-klare noedels.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 200 g bimi
  • 125 g aspergetips
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 1 tl zeezout
  • 1 el sesamolie
  • rijst (of snelkooknoedels – voor erbij optioneel)

De zalm

  • 4 zalmfilets
  • 1/2 el sojasaus (van goede kwaliteit)
  • 1/2 el sesamolie
  • 1/2 el honing

De dressing

  • 6 cm verse gember (geraspt)
  • sap van 1 limoen
  • 1 el sesamolie
  • 3 lente-uitjes (fijngehakt)
  • handvol pinda’s (grof gehakt)
  • 1 rode chilipeper (in ringetjes)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180˚C. Doe de bimi in een grote kom en giet hier een volle waterkoker kokend water overheen. Laat dit 1 minuut staan en giet af.

  2. Meng de bimi, asperges, sugarsnaps, doperwten, het zeezout en de sesamolie in een ovenschaal en leg de zalmfilets tussen de groenten. Roer ondertussen de sojasaus, sesamolie en honing door elkaar en sprenkel over de zalmfilets. Zet 20-25 minuten in de oven, tot de zalm gaar is.

  3. Roer ondertussen de gemberrasp, het limoensap, de sesamolie en de lente-uitjes door elkaar. Giet zodra de zalm gaar is de dressing over de groenten. Strooi de grof gehakte pinda’s en chilipeper over het geheel. Proef en voeg indien nodig wat extra limoensap en zout toe. Dien heet op.

Noedels met biefstukreepjes en satésaus

Noedels met biefstukreepjes en satésaus

Besparen op bereidingstijd? Hell yes! Besparen op smaak? Hell no! Dit gerecht staat al binnen een half uurtje op tafel, maar zit bomvol smaak. Hier word je blij van, beloofd.

Naar het recept
Flatbreadpizza met bimi

Flatbreadpizza met bimi

Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt en superfijn comfortfood. Minus de calorieën dan!

Naar het recept
Kung pao kip

Kung pao kip

Kung Pao kip, een klassiek Chinees gerecht is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een feestelijke diner.

Naar het recept

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!