Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
de snelle bakplaat

Bimi: dit zijn de lekkerste recepten

Advertentie

Ken je bimi al? Deze groene groente wordt ook wel aspergebroccoli genoemd en is een kruising van de welbekende broccoli en de Chinese stengelkool Kailan. Klinkt misschien ingewikkeld, maar deze knapperige vitaminebom is vooral heel lekker.

Recepten met bimi

Benieuwd geworden naar het ultieme bimi recept? Probeer deze recepten met bimi maar eens:

bimi met tofudressing

Geroosterde bimi met tofudressing

Tofu is veelzijdiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? We like!

Naar het recept

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
de snelle bakplaat

Zalm met honing-sojasaus, bimi, asperges & sugarsnaps

Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is snel gemaakt en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het als caloriearme maaltijd of met rijst of kant-en-klare noedels.

Naar het recept
Noedels met biefstukreepjes en satésaus

Noedels met biefstukreepjes en satésaus

Besparen op bereidingstijd? Hell yes! Besparen op smaak? Hell no! Dit gerecht staat al binnen een half uurtje op tafel, maar zit bomvol smaak. Hier word je blij van, beloofd.

Naar het recept
Flatbreadpizza met bimi

Flatbreadpizza met bimi

Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt en superfijn comfortfood. Minus de calorieën dan!

Naar het recept
Kung pao kip

Kung pao kip

Kung Pao kip, een klassiek Chinees gerecht is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een feestelijke diner.

Naar het recept
FOODIES FAVORIET
bimi met tofudressing

Geroosterde bimi met tofudressing

Tofu is veelzijdiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? We like!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

4 banaansjalotten
3 el olie
500 g bimi
2 el furikake*
400 g sushirijst om te serveren

Voor de dressing

200 g silken tofu
2 el sojasaus
2 el rijstazijn
2 el sesamolie
evt. zout

Bereiding

  1. Pureer de ingrediënten voor de dressing in een blender fijn. Breng eventueel op smaak met zout.

  2. Pel de sjalotten en halveer ze. Snijd ze in langwerpige reepjes. Verhit de olie in een bakpan en bak er de sjalotten op middelhoog vuur in 5­6 minuten goudbruin en krokant in. Schep de sjalotten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.

  3. Maak de bimi schoon indien nodig. Wentel de bimi door de sjalottenolie. Rooster de bimi in een grillpan rondom ca. 4 minuten.

  4. Leg de geroosterde bimi op een schaal of verdeel over borden en druip er de dressing overheen. Bestrooi met de krokante sjalot en de furikake. Geef er rijst bij.

*Furikake is een Japanse smaakmaker, een strooisel van geroosterd sesamzaad en zeewier. In sommige varianten vind je ook gedroogde vis, maar de vegetarische variant van Terra Sana is in Nederland het best verkrijgbaar.

Receptuur, foto’s, styling en foodstyling: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!