
Recepten met bimi
Lees verder na de advertentie
Benieuwd geworden naar het ultieme bimi recept? Probeer deze recepten met bimi maar eens:

Geroosterde bimi met tofudressing
Tofu is veelzijdiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? We like!
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50

Zalm met honing-sojasaus, bimi, asperges & sugarsnaps
Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is snel gemaakt en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het als caloriearme maaltijd of met rijst of kant-en-klare noedels.

Noedels met biefstukreepjes en satƩsaus
Besparen op bereidingstijd? Hell yes! Besparen op smaak? Hell no! Dit gerecht staat al binnen een half uurtje op tafel, maar zit bomvol smaak. Hier word je blij van, beloofd.

Flatbreadpizza met bimi
Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt en superfijn comfortfood. Minus de calorieƫn dan!

Kung pao kip
Kung Pao kip, een klassiek Chinees gerecht is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een feestelijke diner.

Geroosterde bimi met tofudressing
Tofu is veelzijdiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperigeĀ bimi? We like!
Ingrediƫnten
Voor de dressing
Bereiding
Pureer de ingrediƫnten voor de dressing in een blender fijn. Breng eventueel op smaak met zout.
Pel de sjalotten en halveer ze. Snijd ze in langwerpige reepjes. Verhit de olie in een bakpan en bak er de sjalotten op middelhoog vuur in 5Ā6 minuten goudbruin en krokant in. Schep de sjalotten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.
Maak de bimi schoon indien nodig. Wentel de bimi door de sjalottenolie. Rooster de bimi in een grillpan rondom ca. 4 minuten.
Leg de geroosterde bimi op een schaal of verdeel over borden en druip er de dressing overheen. Bestrooi met de krokante sjalot en de furikake. Geef er rijst bij.
*Furikake is een Japanse smaakmaker, een strooisel van geroosterd sesamzaad en zeewier. In sommige varianten vind je ook gedroogde vis, maar de vegetarische variant van Terra Sana is in Nederland het best verkrijgbaar.
Receptuur, fotoās, styling en foodstyling: Willem van Santen
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.