
Recepten met bimi
Lees verder na de advertentie
Benieuwd geworden naar het ultieme bimi recept? Probeer deze recepten met bimi maar eens:

Geroosterde bimi met tofudressing
Tofu is veelzijdiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? We like!
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Zalm met honing-sojasaus, bimi, asperges & sugarsnaps
Dit eenvoudige maar smaakvolle gerecht is snel gemaakt en perfect voor een doordeweekse avond. Serveer het als caloriearme maaltijd of met rijst of kant-en-klare noedels.

Noedels met biefstukreepjes en satésaus
Besparen op bereidingstijd? Hell yes! Besparen op smaak? Hell no! Dit gerecht staat al binnen een half uurtje op tafel, maar zit bomvol smaak. Hier word je blij van, beloofd.

Flatbreadpizza met bimi
Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt en superfijn comfortfood. Minus de calorieën dan!

Kung pao kip
Kung Pao kip, een klassiek Chinees gerecht is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd of een feestelijke diner.

Geroosterde bimi met tofudressing
Tofu is veelzijdiger dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een heerlijke dressing van kunt maken, die perfect past bij knapperige bimi? We like!
Ingrediënten
Voor de dressing
Bereiding
Pureer de ingrediënten voor de dressing in een blender fijn. Breng eventueel op smaak met zout.
Pel de sjalotten en halveer ze. Snijd ze in langwerpige reepjes. Verhit de olie in een bakpan en bak er de sjalotten op middelhoog vuur in 5Â6 minuten goudbruin en krokant in. Schep de sjalotten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.
Maak de bimi schoon indien nodig. Wentel de bimi door de sjalottenolie. Rooster de bimi in een grillpan rondom ca. 4 minuten.
Leg de geroosterde bimi op een schaal of verdeel over borden en druip er de dressing overheen. Bestrooi met de krokante sjalot en de furikake. Geef er rijst bij.
*Furikake is een Japanse smaakmaker, een strooisel van geroosterd sesamzaad en zeewier. In sommige varianten vind je ook gedroogde vis, maar de vegetarische variant van Terra Sana is in Nederland het best verkrijgbaar.
Receptuur, foto’s, styling en foodstyling: Willem van Santen
Onze tips

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen

Zo maak je de lekkerste lunch wraps zonder veel moeite

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.