Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Recepten met komijn: dahl met tomaat, yoghurt en komijn-naan

Recepten met komijn: 4x heerlijke gerechten

In samenwerking met De Vegetariërsbond
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

De zoetige en nootachtige komijn is de ster in deze heerlijke, geurige en verwarmende gerechten.

Recepten met komijn

De Indiase keuken kenmerkt zich door prachtige kleuren, geuren en smaken. Verschillende specerijen en kruiden zorgen bijvoorbeeld voor prachtige aroma’s. Daar is komijn er eentje van. Tijd om de keuken in te duiken met deze vier smaakvolle (vegetarische) recepten met komijn!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wortel-biryani met komijn

Biryani is een klassiek Indiaas gerecht met geurige rijst. Dit gerecht wordt vaak met kip of lamsvlees geserveerd. Wij gaan vandaag voor de vegetarische variant, bijvoorbeeld met wortel. Specerijen mogen natuurlijk niet ontbreken, daarom staat deze heerlijke wortel-biryani bovenaan ons lijstje ‘recepten met komijn’!

Wortel-biryani met komijn

> naar het recept voor wortel-biryani met komijn

Bloemkool-komijnpakora met raita

Pakora is een Indiaas hapje, vaak gefrituurd. Meestal haal je verschillende groente door een beslag van bloem en kikkererwten(meel). Wij kiezen vandaag voor bloemkool. Even in de frituur en je hebt een heerlijk gerecht, zeker met zelfgemaakte raita!

Recepten met komijn: bloemkool-komijnpakora met raita

> naar het recept voor bloemkool-komijnpakora met raita

Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Nog zo’n onweerstaanbaar vegetarisch recept uit de Indiase keuken. Paneer is een jonge, verse Indiase kaas. De kaas wordt gemaakt met melk en citroensap (of azijn). Zonder dierlijk stremsel dus, en daarmee is de kaas vegetarisch. Dit is één van onze favoriete recepten met komijn, alleen al omdat bijvoorbeeld de paneer zo goed tot zijn recht komt!

Saag paneer: curry met paneer en spinazie

> naar het recept voor saag paneer: curry met paneer en spinazie

Dahl met tomaat, yoghurt en komijn-naan

Misschien ken je dit gerecht uit de Indiase keuken. Dahl wordt meestal gemaakt van diverse peulvruchten die ontvliesd en gebroken zijn. De smaken van de dahl zijn onweerstaanbaar lekker, al is de komijn-naan wat ons betreft de grote ster van dit recept. We konden er maar niet van afblijven…

Recepten met komijn: dahl met tomaat, yoghurt en komijn-naan

> naar het recept voor dahl met tomaat, yoghurt en komijn-naan

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!