
Recepten met limoen
Lees verder na de advertentie
Citroenen worden aan tal van gerechten toegevoegd voor dat ene zuurtje. Maar limoenen worden in Nederland nog vaak vergeten. Zonde! Want deze citrusvrucht heeft een unieke smaak en wordt daarom in veel Zuid-Amerikaanse en Aziatische keukens volop gebruikt. Je zult de onderstaande recepten met limoen vast ook wel herkennen en je misschien wel afvragen waarom je niet veel vaker met limoen kookt!
Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Guacamole met cheesy tortillachips
We starten het lijstje met recepten met limoen met een persoonlijke favoriet: guacamole dip. Want bij een pittige Mexicaanse maaltijd krijg je van zo’n romige frisse guacamole geen genoeg. Lekker bij deze nacho’s maar ook bij taco’s of tortilla’s.
> naar het recept: guacamole met cheesy tortillachips
Limoentaart
Key lime pie is misschien wel de meest bekende taart met limoen die er bestaat. Een knapperige koekbodem, romige laag limoen en een dot room bovenop. Dat smaakt gewoon naar zomer!
> naar het recept: limoentaart
Pad thai met grote garnalen, tofu, pinda’s en veel limoen
Pad thai is een simpel gerecht dat echt razendsnel op tafel staat en een perfecte balans heeft tussen zoet, zuur, pittig en een bite. Het leuke van dit gerecht is dat je de voorbereidingen lang van tevoren kunt doen. Wanneer je gasten binnen zijn, betover je ze met je heerlijke geuren en je supersnelle pad thai.”
> naar het recept: pad thai met grote garnalen, tofu, pinda’s en veel limoen
Blauwebessenmargarita
De klassieke margarita maak je met limoensap. Maar je kunt ook variëren met een aardbeienmargarita, of zoals hier met blauwe bessen. En het zout geeft het drankje extra pit!
> naar het recept: blauwebessenmargarita
Gegrilde mais met rokerige limoenboter
Gegrilde mais en boter zijn een klassieke combinatie. Maar wist je dat je dit gouden duo nog lekkerder kunt maken? Simpelweg door een beetje citrus er aan toe te voegen.
> naar het recept: gegrilde mais met rokerige limoenboter
Lees ook: Halve limoen over? Dit doe je ermee!
Onze tips

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Spiesjes van de BBQ: vlees, vis en vega

Dit zijn de beste bijgerechten voor de BBQ

Vis op de BBQ: van zalm tot zwaardvis
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.