Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor 5x recepten met peultjes

5x recepten met peultjes

Advertentie

Door hun lichtzoete smaak en knapperige structuur smaken peultjes zowaar naar zomer. Dit is dus hét moment om ze te verwerken in de lekkerste gerechten. Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten met peultjes.

Recepten met peultjes

Wil jij met peultjes gaan koken? Goed idee! Ze zijn niet alleen supergezond maar geven door hun friszoete smaak ook elk gerecht een zomers tintje. Je kunt ze wokken, stoven of er een salade van maken. Wat denk jij van de onderstaande recepten met peultjes?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

We beginnen gelijk met een van onze favoriete recepten met peultjes. Deze heerlijk risotto is vol van smaak. Door de knapperige groenten én pangratatto. Dat laatste is Italiaans broodkruim dat elk gerecht net dat beetje extra geeft.

> naar het recept: risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

Langoustine met erwtensalade en knapperige spekjes

Wist je dat peultjes en zeevruchten een hele goede combinatie zijn? De smaken vullen elkaar niet alleen mooi aan, ook de kleuren passen goed bij elkaar. Het groen haalt heel je bord op. Kijk maar:

> naar het recept: langoustine met erwtensalade en knapperige spekjes

Langoustine met erwtensalade en knapperige spekjes

Salade met peultjes en munt

Door hun knapperige structuur, zijn peultjes perfect om te verwerken in salades. Wat denk jij bijvoorbeeld van dit recept met frisse smaakmakers als munt en citroen?

> naar het recept: salade met peultjes en munt

recepten met peultjes

Groentebouillon met bonen, tofu en miso

Kun jij wel een opkikker gebruiken? Dan is deze misosoep alles wat je wil. Groene groentes en zijdezachte tofu in een smaakvolle bouillon. Kan het nog beter?

> naar het recept: groentebouillon met bonen, tofu en miso

Groentebouillon met bonen, tofu en miso

Limoenrijst met gepocheerde kip

Dat de groente goed samengaat met frisse smaken, bewijst dit gerecht wel. De limoenrijst past niet alleen goed bij de gepocheerde kip, maar ook bij de smaakvolle groenten. Een licht én gezond maaltje dat je elke dag op tafel wil zetten.

> naar het recept: limoenrijst met gepocheerde kip

Limoenrijst met gepocheerde kip

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!