Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Cover voor 5x recepten met peultjes

5x recepten met peultjes

Door hun lichtzoete smaak en knapperige structuur smaken peultjes zowaar naar zomer. Dit is dus hét moment om ze te verwerken in de lekkerste gerechten. Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten met peultjes.

Recepten met peultjes

Lees verder na de advertentie

Wil jij met peultjes gaan koken? Goed idee! Ze zijn niet alleen supergezond maar geven door hun friszoete smaak ook elk gerecht een zomers tintje. Je kunt ze wokken, stoven of er een salade van maken. Wat denk jij van de onderstaande recepten met peultjes?

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

We beginnen gelijk met een van onze favoriete recepten met peultjes. Deze heerlijke risotto is vol van smaak. Door de knapperige groenten én pangratatto. Dat laatste is Italiaans broodkruim dat elk gerecht net dat beetje extra geeft.

Naar het recept
Langoustine met erwtensalade en knapperige spekjes

Langoustine met erwtensalade en knapperige spekjes

Wist je dat peultjes en zeevruchten een hele goede combinatie zijn? De smaken vullen elkaar niet alleen mooi aan, ook de kleuren passen goed bij elkaar. Het groen haalt heel je bord op. Kijk maar!

Naar het recept
Cover voor

Salade met peultjes en munt

Door hun knapperige structuur, zijn peultjes perfect om te verwerken in salades. Wat denk jij bijvoorbeeld van dit recept met frisse smaakmakers als munt en citroen?

Naar het recept
Groentebouillon met bonen, tofu en miso

Groentebouillon met bonen, tofu en miso

Kun jij wel een opkikker gebruiken? Dan is deze misosoep alles wat je wil. Groene groentes en zijdezachte tofu in een smaakvolle bouillon. Kan het nog beter?

Naar het recept
Limoenrijst met gepocheerde kip

Limoenrijst met gepocheerde kip

Dat de groente goed samengaat met frisse smaken, bewijst dit gerecht wel. De limoenrijst past niet alleen goed bij de gepocheerde kip, maar ook bij de smaakvolle groenten. Een licht én gezond maaltje dat je elke dag op tafel wil zetten.

Naar het recept

Ons favoriete peultjes recept

REDACTIEFAVORIET
Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

We beginnen gelijk met een van onze favoriete recepten met peultjes. Deze heerlijke risotto is vol van smaak. Door de knapperige groenten én pangratatto. Dat laatste is Italiaans broodkruim dat elk gerecht net dat beetje extra geeft.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

4 sneetjes oud bruinbrood
2 teentjes knoflook
5 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
zout en peper
1 ui
300 g risottorijst
200 ml witte wijn
1 bouillonblokje
100 g peultjes
100 g sugarsnaps
100 g parmezaan
150 g spinazie diepvries

Bereiding

  1. Verkruimel het bruinbrood. Pel de knoflook. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en de rozemarijn toe. Bak ca. 1 minuut op laag vuur zodat de smaken in de olijfolie trekken. Voeg het bruinbrood toe. Bak het ca. 10 minuten op laag vuur en roer er regelmatig doorheen zodat het niet aanbrandt. Haal het broodkruim uit de pan en laat uitlekken op  keukenpapier. Bestrooi met zout.

  2. Breng in een pan 800 ml water met 1 bouillonblokje aan de kook. Snipper de ui en fruit hem in 2 el olijfolie in een ruime pan. Voeg de risottorijst toe en bak ca. 30 seconden aan. Blus af met de witte wijn en roer goed door op laag vuur. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Kook de rijst in ca. 19 minuten beetgaar en voeg daarbij telkens zoveel nieuwe bouillon toe dat de rijst weer net onderstaat.

  3. Maak ondertussen de peultjes en de sugarsnaps schoon. Rasp de parmezaan. Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de gaartijd van de rijst de diepvriesspinazie, de peultjes en de sugarsnaps toe en gaar mee. Voeg als de rijst beetgaar is de parmezaan toe en breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en laat ca. 1 minuut afgedekt rusten in de pan. Verdeel de risotto over borden en strooi het krokante broodkruim erover.

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!