
Recepten met peultjes
Lees verder na de advertentie
Wil jij met peultjes gaan koken? Goed idee! Ze zijn niet alleen supergezond maar geven door hun friszoete smaak ook elk gerecht een zomers tintje. Je kunt ze wokken, stoven of er een salade van maken. Wat denk jij van de onderstaande recepten met peultjes?
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim
We beginnen gelijk met een van onze favoriete recepten met peultjes. Deze heerlijke risotto is vol van smaak. Door de knapperige groenten én pangratatto. Dat laatste is Italiaans broodkruim dat elk gerecht net dat beetje extra geeft.

Langoustine met erwtensalade en knapperige spekjes
Wist je dat peultjes en zeevruchten een hele goede combinatie zijn? De smaken vullen elkaar niet alleen mooi aan, ook de kleuren passen goed bij elkaar. Het groen haalt heel je bord op. Kijk maar!

Salade met peultjes en munt
Door hun knapperige structuur, zijn peultjes perfect om te verwerken in salades. Wat denk jij bijvoorbeeld van dit recept met frisse smaakmakers als munt en citroen?

Groentebouillon met bonen, tofu en miso
Kun jij wel een opkikker gebruiken? Dan is deze misosoep alles wat je wil. Groene groentes en zijdezachte tofu in een smaakvolle bouillon. Kan het nog beter?

Limoenrijst met gepocheerde kip
Dat de groente goed samengaat met frisse smaken, bewijst dit gerecht wel. De limoenrijst past niet alleen goed bij de gepocheerde kip, maar ook bij de smaakvolle groenten. Een licht én gezond maaltje dat je elke dag op tafel wil zetten.
Ons favoriete peultjes recept

Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim
We beginnen gelijk met een van onze favoriete recepten met peultjes. Deze heerlijke risotto is vol van smaak. Door de knapperige groenten én pangratatto. Dat laatste is Italiaans broodkruim dat elk gerecht net dat beetje extra geeft.
Ingrediënten
Bereiding
Verkruimel het bruinbrood. Pel de knoflook. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en de rozemarijn toe. Bak ca. 1 minuut op laag vuur zodat de smaken in de olijfolie trekken. Voeg het bruinbrood toe. Bak het ca. 10 minuten op laag vuur en roer er regelmatig doorheen zodat het niet aanbrandt. Haal het broodkruim uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
Breng in een pan 800 ml water met 1 bouillonblokje aan de kook. Snipper de ui en fruit hem in 2 el olijfolie in een ruime pan. Voeg de risottorijst toe en bak ca. 30 seconden aan. Blus af met de witte wijn en roer goed door op laag vuur. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Kook de rijst in ca. 19 minuten beetgaar en voeg daarbij telkens zoveel nieuwe bouillon toe dat de rijst weer net onderstaat.
Maak ondertussen de peultjes en de sugarsnaps schoon. Rasp de parmezaan. Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de gaartijd van de rijst de diepvriesspinazie, de peultjes en de sugarsnaps toe en gaar mee. Voeg als de rijst beetgaar is de parmezaan toe en breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en laat ca. 1 minuut afgedekt rusten in de pan. Verdeel de risotto over borden en strooi het krokante broodkruim erover.
Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren
Lees ook:
Onze tips

Chocoladeliefhebbers opgelet: deze recepten wil je niet missen

De ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen

Deze lekkere recepten maak je met de allerbeste tomaten van Mutti

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.