
De Aperol spritz ken je vast, het is een feloranje cocktail die erg populair is in Italië en Spanje, en ondertussen ook hartstikke geïntegreerd is op het Nederlandse terras. Maar wist je dat je nog veel meer heerlijke spritzen kunt maken, gewoon thuis? Dit zijn onze favorieten!
Lees verder na de advertentie
Spritz recepten
Oorspronkelijk komt de spritz uit de Italiaanse regio Veneto (althans, dat claimen de Venetianen). De afgelopen jaren werd dit drankje zó populair, dat je ondertussen veel verschillende varianten ziet. Wij verzamelden onze favoriete spritz recepten.
Het originele recept bestaat uit overigens witte wijn of prosecco, bruisend mineraalwater en amaro, een Italiaans kruidenbitter. Al denkt haast iedereen waarschijnlijk als eerste aan de feloranje Aperol spritz, gegarneerd met een schijfje sinaasappel.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Aperol spritz recept:
Kun je toch niet zonder de klassieker? Maak ‘m dan eens thuis, misschien nog wel lekkerder dan op het terras!

Aperol spritz
Aperol spritz is één van onze favoriete drankjes in de zomer. Als buiten de temperatuur stijgt is het een verfrissend aperitief om met vrienden in de tuin of op het balkon van te genieten. Het is een feloranje cocktail die erg populair is in Italië en Spanje, en eigenlijk ook hartstikke geïntegreerd is op het Nederlandse terras.
Ingrediënten
Bereiding
Neem een cocktail- of longdrinkglas en vul hem met een derde Aperol, een derde koolzuurhoudend water en een derde prosecco.
Voeg als finishing touch een schijfje sinaasappel en ijsklontjes toe.
Serveer het drankje met olijven of wat naturel chips. Proost!
*Aperol is tegenwoordig bij iedere slijterij verkrijgbaar, maar je kunt het ook vervangen door Campari.
Foodies favoriet

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15
Onze favoriete spritz recepten:
De smaak te pakken gekregen? Met deze spritz recepten zet je gemakkelijk zelf een zomerse cocktail op tafel!

Witbier spritz met rozemarijn en frambozen
Deze spritz maak je met een blikje witbier, rozemarijn en verse frambozen. Lekker zomers!

Limoncello spritz
Misschien wel nét zo populair als het origineel: een limoncello spritz. Misschien wel nog lekkerder, zeker met goede limoncello…

Hugo spritz
Zijn je gasten al onderweg en heb je nog niet bedacht wat je gaat serveren? Geen zorgen, deze spritz staat zo op tafel!

Spritz met bramen en sinaasappellikeur
Zeker als bramen in het seizoen zijn smaken ze heerlijk in een cocktail, zoals in deze spritz met champagne en sinaasappellikeur.

Amaro spritz
In dit recept gebruik je amaro, het Italiaanse kruidenbitter. Kun je deze nergens vinden? Dan kun je natuurlijk ook Aperol of Campari gebruiken.

Grapefruit spritz
Dat niet elke spritz uit mousserende wijn, likeur en bruisend mineraalwater bestaat bewijst dit recept wel, met goede rum smaakt ‘ie namelijk ook heerlijk!

Botanical spritz met stoofpeertjes
Deze feestelijke spritz is het perfecte aperitief voor een diner. Geen stoofpeertjes verkrijgbaar? Gebruik dan verse peer of appel.
Meer inspiratie? Lees ook:
Onze tips

9x recepten met aubergine die je meteen wil maken

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Zalmwraps maken? Dit zijn de lekkerste recepten

Dit zijn de beste recepten voor het Paasdiner

Paasontbijt inspiratie: overheerlijke recepten en ideeën

Paaslunch ideeën: zo maak jij een tafel vol lekkers

7x onweerstaanbare recepten met gezouten karamel

Foodies testen: deze producten raden wij aan
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.