Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa

Waanzinnig weekendmenu: glutenvrije gerechten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Glutenvrije gerechten

Behoor je tot de groep van mensen met glutenintolerantie of zit je gewoon lekkerder in je vel als je gluten uit je dieet schrapt? Dan moet je op zoek gaan naar glutenvrije alternatieven. Helaas kan dat best lastig zijn. Om jou een handje te helpen hebben wij een heerlijk menu met glutenvrije gerechten op een rijtje gezet. Van een heerlijke zomerse salade tot een taart vol seizoensfruit. Lees maar snel verder om te ontdekken welke recepten wij voor je hebben verzameld.

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Lekker zoet, bloemig en fris, deze salade met meloen, munt en vlierbloesemsiroop. Op en top zomers en ook nog eens glutenvrij. Alle ingrediënten bevatten namelijk van nature geen gluten. Wel zo makkelijk en ook nog eens duurzaam. De ingrediënten zijn echte seizoensproducten. Dit is niet alleen veel lekkerder maar zijn ook nog eens een stukje goedkoper dan in de andere maanden van het jaar. Win-win!

> naar het recept: tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

Tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing

Hoofdgerecht

Quinoa is geen graan en bevat daarom geen gluten. Hartstikke geschikt dus voor mensen met glutenintolerantie oftewel coeliakie. Je maakt de maaltijd met Marokkaanse smaakmakers als granaatappel, komijnzaad en ras al hanout. De citroenmarinade maakt de kip lekker fris van smaak.

> naar het recept: Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa

Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa

Nagerecht

Verwerk verse pruimen van de markt in deze makkelijke omgekeerde pruimentaart. Pruimen zijn nu in het seizoen en daarom vol van smaak. De taart bakken we met hazelnootmeel. Dat geeft een heerlijke notige smaak en is ook nog eens glutenvrij. Heb je de smaak te pakken? Probeer de taart dan ook eens te maken met andere fruitsoorten.

> naar het recept: pruimen-hazelnoottaart

Pruimen-hazelnoottaart glutenvrij bakken

Lees ook: Dit zijn de beste glutenvrije alternatieven voor couscous

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!