
Glutenvrije gerechten
Lees verder na de advertentie
Behoor je tot de groep van mensen met glutenintolerantie of zit je gewoon lekkerder in je vel als je gluten uit je dieet schrapt? Dan moet je op zoek gaan naar glutenvrije alternatieven. Helaas kan dat best lastig zijn. Om jou een handje te helpen hebben wij een heerlijk menu met glutenvrije gerechten op een rijtje gezet. Van een heerlijke zomerse salade tot een taart vol seizoensfruit. Lees maar snel verder om te ontdekken welke recepten wij voor je hebben verzameld.
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Lekker zoet, bloemig en fris, deze salade met meloen, munt en vlierbloesemsiroop. Op en top zomers en ook nog eens glutenvrij. Alle ingrediënten bevatten namelijk van nature geen gluten. Wel zo makkelijk en ook nog eens duurzaam. De ingrediënten zijn echte seizoensproducten. Dit is niet alleen veel lekkerder maar zijn ook nog eens een stukje goedkoper dan in de andere maanden van het jaar. Win-win!
> naar het recept: tomaten-meloensalade met munt en vlierbloesemdressing
Hoofdgerecht
Quinoa is geen graan en bevat daarom geen gluten. Hartstikke geschikt dus voor mensen met glutenintolerantie oftewel coeliakie. Je maakt de maaltijd met Marokkaanse smaakmakers als granaatappel, komijnzaad en ras al hanout. De citroenmarinade maakt de kip lekker fris van smaak.
> naar het recept: Marokkaanse krielkipjes met kruidenquinoa
Nagerecht
Verwerk verse pruimen van de markt in deze makkelijke omgekeerde pruimentaart. Pruimen zijn nu in het seizoen en daarom vol van smaak. De taart bakken we met hazelnootmeel. Dat geeft een heerlijke notige smaak en is ook nog eens glutenvrij. Heb je de smaak te pakken? Probeer de taart dan ook eens te maken met andere fruitsoorten.
> naar het recept: pruimen-hazelnoottaart
Lees ook: Dit zijn de beste glutenvrije alternatieven voor couscous
Onze tips

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit

Paastaart maken: zo wordt jouw taart de lekkerste

Dit is dé ultieme kaasgids (en kun je hier downloaden)
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.