Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gallo Merlot

Wat eet je bij Merlot & Moscato

In samenwerking met Gallo Family Vineyards
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

We draaien het eens om; welke smaken passen perfect bij deze Merlot en Moscato? Proef hoe de combi het beste van het gerecht én het beste van de wijn naar boven haalt.

Wijn & spijs met Merlot & Moscato

Eindelijk heb je hét recept gevonden dat je wilt maken voor je gasten. Maar dan… Welke wijn past eigenlijk bij welk gerecht? Kies je voor een Merlot omdat je een stuk vlees bij het hoofdgerecht serveert? Of is Moscato toch beter omdat het beter past bij de groenten? Of toch die ene rosé? Samen met Gallo Family Vineyards helpen we je en vertellen je de beste wijn & spijs combinaties. Inclusief de lekkerste recepten natuurlijk!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Merlot:

Knoflookstokbrood met charcuterie

Gallo Family Vineyards Merlot is een soepele en aromatische rode wijn met tonen van onder andere bosvruchten en frambozen. De wijn combineert perfect met de geroosterde smaken van de biefstukspiesen met uienchutney en geroosterde aardappels met rozemarijn. Liever een andere richting proberen? Denk dan bijvoorbeeld aan een lekker pastagerecht. Dat mag best een pittige pasta zijn, dat kan deze Merlot ook goed hebben. Of zet een stap verder en combineer deze fruitige wijn eens met een smeuïge chocoladebrownie.

> naar het recept: knoflookstokbrood met charcuterie

Merlot: knoflookstokbrood met charcuterie

Moscato:

Geroosterde druiven met gorgonzoladip en noten

Steenfruit en oranjebloesem, dat ruik je wanneer je een glas Gallo Family Vineyards Moscato onder je neus rondwalst. Een kenner ontdekt ook nog wat tropische tonen die zorgen voor een mooie balans. Deze zoete wijn past perfect bij de Aziatische keuken, maar probeer ook de fijne combinatie met geroosterde druiven en een mooie gorgonzoladip. Heb je nog wat druiven over? Ook met vers fruit komt deze Moscato goed tot zijn recht. Serveer ‘m ijskoud.

> naar het recept: geroosterde druiven met gorgonzoladip en noten

Geroosterde druiven met gorgonzoladip en noten

Gallo Family Vineyards

De druiven van Gallo Family Vineyards worden geoogst in Californië, bij optimale rijpheid. De koele nachttemperatuur zorgt dat de smaken van vers fruit behouden blijven. De wijnen zijn verkrijgbaar bij o.a. PLUS, COOP, Hoogvliet en Poiesz.

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!