Bakken met bosbessen

Een handje bosbessen door je yoghurt of om zo te snacken; wij zijn er gek op. Vaak worden bosbessen met blauwe bessen verward. Al lijken ze op het eerste oog op elkaar, het sap van de blauwe bes is kleurloos, terwijl het sap van de bosbes dieppaars is. Ook zijn bosbessen wat kleiner van stuk. De blauwe bes en de bosbes verschillen tot wel 2,5 cm in doorsnee. In de zomermaanden bakken wij maar wat graag met verse bosbessen van eigen bodem. Wil jij ook gaan bakken met bosbessen? Bekijk dan onderstaande recepten!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Citroen-bosbessenrepen

Lekker voor onderweg of gewoon als traktatie bij de koffie. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en ook nog eens een heerlijk tussendoortje. De smaken van citroen en blauwe bessen gaan goed samen, dat bewijst dit recept zeker!

> naar het recept: citroen-bosbessenrepen

Citroen-bosbessenrepen

Bessen-chocolademoussetaart

Hoe mooi is deze vegan taart met chocolade en bosbessen? Dankzij de toevoeging van chiajam verandert dit prachtige baksel ook nog eens in een ware smaaksensatie. Wij weten het wel, deze taart komt komend weekend op tafel. Smullen maar!

> naar het recept: bessen-chocolademoussetaart

Bananenbrood met bosbessen

Geef je bananenbrood extra kleur door hem te bakken met blauwe bessen. Lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje. Heb je over? Neem een stukje mee voor je collega’s op maandag. Hier gooi je gegarandeerd hoge ogen mee.

> naar het recept: bananenbrood met bosbessen

bananenbrood foodness

Poke cake met citroen en bosbessen

Luchtige citroencake? Sappige bosbessen? Roomkaasfrosting? Heb je in je hoofd drie keer ‘hmm lekker’ geroepen, dan is deze cake echt iets voor jou. Probeer maar!

> naar het recept: poke cake met citroen en bosbessen

Poke cake met citroen en bosbessen

Gateau Ardèchois met bosbessen

Deze klassieke Franse cake maak je met kastanjes. In Nederland zijn wij (nog) niet zo bekend met de smaak van kastanjes. Maar probeer het eens; de cake is verrukkelijk!

> naar het recept: Gateau Ardèchois met bosbessen

bakken met bosbessen

Lees ook: Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in augustus