
Soesjes recepten
Lees verder na de advertentie
Het is de trots van elke patissier, een formidabele soes. Wil jij dit weekend zelf soezen gaan bakken? Ga dan aan de slag met één van onze zeven soesjes recepten. Om de basis onder de knie te krijgen, delen wij eerst het basisrecept met je. Met dit recept kan je vervolgens naar hartenlust variëren. Wat dacht je van soezen met champagne of juist een hartige variant? Jij kiest!
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Met wat oefening en dit recept van Willem maak je de Franse kunstwerkjes zelf. Magnifiek!
Soesjes met slagroomvulling kennen we allemaal wel. Maar wat dacht je van een soes met een kokos-roomvulling? Dat is weer eens wat anders! Voor een extra feestelijk effect serveer je de soezen in een mooie toren. Zet hiervoor de soesjes wel eerst 1 uur in de koelkast om af te koelen.
Deze soezen zien er toch verrukkelijk uit? Maak een mooi bergje van de soesjes en besprenkel royaal met de ahornkaramel. Smaakt net zo goed als het eruit ziet!
Een klassieke combinatie maar óh zo lekker: soesjes met chocolade met een roomvulling. Ga jij voor witte of pure chocolade? Kies je favoriet en doop de soesjes erin.
Deze soezen zijn naar receptuur van Sabine van ‘Oh my foodness‘: “Ik ben dol op ‘foute’ gebakjes die onmogelijk zijn om normaal te eten. Tompoucen bijvoorbeeld en moorkoppen: iemand een gebruiksaanwijzing voor het eten van deze taartjes? Hoe dan ook, ik eet ze wel gewoon. Zonder gêne ook en met een hoop geklieder. En alsof het nog niet genoeg was, besloot ik beide gebakjes te combineren tot één en maakte ik deze tompouce-soezen. Het lekkere roze glazuur en de banketbakkersroom van een tompouce, gecombineerd met het luchtige soezendeeg en de slagroom van een moorkop. YUM!“
Lekker decadent deze champagnesoezen. Serveer ze op een feestje en je steelt de show. De vulling van champagne en witte chocolade vormt de perfecte smaakcombinatie. Cheers!
Gougères gevuld met ham en selderij
Geen zin in zoet? Probeer deze hartige Franse kaassoezen eens. De vulling van ham en selderij is verrassend en erg lekker. Dat is weer eens wat anders dan een zoete soes.

Het is dé ultieme showstopper: de croquembouche. Het maken van een soesjestoren is een uitdaging maar geloof ons: het is het helemaal waard. Het effect van dit dessert is groots. Deze soesjestoren is gewoonweg grandioos.
Onze tips

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden

Pas op met Moederdag: dit is nóg duurder geworden dit jaar

Gourmetten: recepten en tips voor een gezellige avond

Gezond broodbeleg dat je wil eten – van zoet tot hartig
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.