Advertentie
Soesjes recepten
Het is de trots van elke patissier, een formidabele soes. Wil jij dit weekend zelf soezen gaan bakken? Ga dan aan de slag met één van onze zeven soesjes recepten. Om de basis onder de knie te krijgen, delen wij eerst het basisrecept met je. Met dit recept kan je vervolgens naar hartenlust variëren. Wat dacht je van soezen met champagne of juist een hartige variant? Jij kiest!
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Basisrecept soesjesbeslag
Met wat oefening en dit recept van Willem maak je de Franse kunstwerkjes zelf. Magnifiek!
Kokossoesjes
Soesjes met slagroomvulling kennen we allemaal wel. Maar wat dacht je van een soes met een kokos-roomvulling? Dat is weer eens wat anders! Voor een extra feestelijk effect serveer je de soezen in een mooie toren. Zet hiervoor de soesjes wel eerst 1 uur in de koelkast om af te koelen.
Mascarponesoesjes met ahornkaramel
Deze soezen zien er toch verrukkelijk uit? Maak een mooi bergje van de soesjes en besprenkel royaal met de ahornkaramel. Smaakt net zo goed als het eruit ziet!
Chocoladesoesjes
Een klassieke combinatie maar óh zo lekker: soesjes met chocolade met een roomvulling. Ga jij voor witte of pure chocolade? Kies je favoriet en doop de soesjes erin.
Tompouce-soezen
Deze soezen zijn naar receptuur van Sabine van ‘Oh my foodness‘: “Ik ben dol op ‘foute’ gebakjes die onmogelijk zijn om normaal te eten. Tompoucen bijvoorbeeld en moorkoppen: iemand een gebruiksaanwijzing voor het eten van deze taartjes? Hoe dan ook, ik eet ze wel gewoon. Zonder gêne ook en met een hoop geklieder. En alsof het nog niet genoeg was, besloot ik beide gebakjes te combineren tot één en maakte ik deze tompouce-soezen. Het lekkere roze glazuur en de banketbakkersroom van een tompouce, gecombineerd met het luchtige soezendeeg en de slagroom van een moorkop. YUM!“
Champagnesoezen
Lekker decadent deze champagnesoezen. Serveer ze op een feestje en je steelt de show. De vulling van champagne en witte chocolade vormt de perfecte smaakcombinatie. Cheers!
Gougères gevuld met ham en selderij
Geen zin in zoet? Probeer deze hartige Franse kaassoezen eens. De vulling van ham en selderij is verrassend en erg lekker. Dat is weer eens wat anders dan een zoete soes.
Croquembouche
Het is dé ultieme showstopper: de croquembouche. Het maken van een soesjestoren is een uitdaging maar geloof ons: het is het helemaal waard. Het effect van dit dessert is groots. Deze soesjestoren is gewoonweg grandioos.
Onze tips
6x bakken met speculaaskruiden
Crumble: van appel tot rabarber – heerlijke recepten
Smaakvol stoven met Aneto
Stoven maar: 4x recepten met groente
Wat eten we vanavond? 15x lekkere recepten voor elke dag
Toetjes met mascarpone: van cake tot taart
5x verrassende rode kool recepten
Dit zijn de lekkerste koolhydraatarme recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.