Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Basisrecept soesjesbeslag

7x soesjes recepten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze zeven favoriete soesjes recepten bij elkaar. Ga jij soezen bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Soesjes recepten

Het is de trots van elke patissier, een formidabele soes. Wil jij dit weekend zelf soezen gaan bakken? Ga dan aan de slag met één van onze zeven soesjes recepten. Om de basis onder de knie te krijgen, delen wij eerst het basisrecept met je. Met dit recept kan je vervolgens naar hartenlust variëren. Wat dacht je van soezen met champagne of juist een hartige variant? Jij kiest!

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Basisrecept soesjesbeslag

Met wat oefening en dit recept van Willem maak je de Franse kunstwerkjes zelf. Magnifiek!

Basisrecept soesjesbeslag

Kokossoesjes

Soesjes met slagroomvulling kennen we allemaal wel. Maar wat dacht je van een soes met een kokos-roomvulling? Dat is weer eens wat anders! Voor een extra feestelijk effect serveer je de soezen in een mooie toren. Zet hiervoor de soesjes wel eerst 1 uur in de koelkast om af te koelen.

Kokossoesjes

Mascarponesoesjes met ahornkaramel

Deze soezen zien er toch verrukkelijk uit? Maak een mooi bergje van de soesjes en besprenkel royaal met de ahornkaramel. Smaakt net zo goed als het eruit ziet!

mascarpone soesjes

Chocoladesoesjes

Een klassieke combinatie maar óh zo lekker: soesjes met chocolade met een roomvulling. Ga jij voor witte of pure chocolade? Kies je favoriet en doop de soesjes erin.

Chocoladesoesjes

Tompouce-soezen

Deze soezen zijn naar receptuur van Sabine van ‘Oh my foodness‘: “Ik ben dol op ‘foute’ gebakjes die onmogelijk zijn om normaal te eten. Tompoucen bijvoorbeeld en moorkoppen: iemand een gebruiksaanwijzing voor het eten van deze taartjes? Hoe dan ook, ik eet ze wel gewoon. Zonder gêne ook en met een hoop geklieder. En alsof het nog niet genoeg was, besloot ik beide gebakjes te combineren tot één en maakte ik deze tompouce-soezen. Het lekkere roze glazuur en de banketbakkersroom van een tompouce, gecombineerd met het luchtige soezendeeg en de slagroom van een moorkop. YUM!

Tompouce-soezen

Champagnesoezen

Lekker decadent deze champagnesoezen. Serveer ze op een feestje en je steelt de show. De vulling van champagne en witte chocolade vormt de perfecte smaakcombinatie. Cheers!

champagne soezen

Gougères gevuld met ham en selderij

Geen zin in zoet? Probeer deze hartige Franse kaassoezen eens. De vulling van ham en selderij is verrassend en erg lekker. Dat is weer eens wat anders dan een zoete soes.

Gougères gevuld met ham en selderij

Croquembouche

Het is dé ultieme showstopper: de croquembouche. Het maken van een soesjestoren is een uitdaging maar geloof ons: het is het helemaal waard. Het effect van dit dessert is groots. Deze soesjestoren is gewoonweg grandioos.

croquembouche spinsuiker

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!