
Bourgondisch genieten met de wijnen van Abbotts & Delaunay
De Zuid-Franse Languedoc biedt vrijheid, aantrekkelijke prijzen en enorme potentie. De streek trekt dan ook veel getalenteerde wijnmakers aan. De familie Delaunay bijvoorbeeld. Ontdek hun bourgondische Pays d’Ocs met minstens zo heerlijke, bijpassende herfstgerechten.
Lees verder na de advertentie
Bourguignons in de Languedoc
Laurent Delaunay is afkomstig uit een wijnfamilie in de Bourgogne, maar maakt naam en faam in de Languedoc. Dat doet hij door ook hier de Bourgondische werkwijze toe te passen. Hij legt zich toe op een uiterst precieze en zorgzame selectie van de beste terroirs van de streek, zodat hij druiven van een optimale kwaliteit kan oogsten en uitgebalanceerde wijnen kan produceren. Boutique-wijngoed Abbotts & Delaunay is een van de projecten van de familie en wordt inmiddels met verve gerund door Laurents getalenteerde en ondernemende dochter Jeanne. Een kennismaking is zeer de moeite waard.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
De lekkerste wijnspijscombinatie thuis
Er gaat niets boven een smakelijk gerecht met een bijpassende wijn. Daarom maakten we deze heerlijke herfstrecepten speciaal voor bij de wijnen van Abbotts & Delaunay. Zo tover je zelf de lekkerste wijnspijscombinaties op tafel. Het wijnpakket kun je direct online bestellen. Alleen nog de ingrediënten voor de gerechten in huis halen en je kunt aan de slag!

Recepten voor de wijnen van Abbotts & Delaunay:

Gestoofd hertenvlees met ras el hanout en sinaasappel
Met dit gerecht zet je gegarandeerd een spektakelstuk op tafel. Het malse van het hertenvlees gaat heerlijk samen met de ras el hanout-kruiden. Dankzij de sinaasappel krijgt dit gerecht een fijne citrussmaak. Geloof ons, iedereen zal ervan smullen.
Wijntip: Les Fleurs Sauvages Vieilles Vignes Carignan 2022

Kalfssaucijzen met laurier, venkel en gebakken appeltjes
De groenten in dit gerecht komen perfect tot hun recht naast de saucijzen. Vooral de appeltjes als laatste toevoeging maken dit gerecht helemaal af. Liever vega? Vervang dan de saucijzen door vegetarische worstjes.
Wijntip: Les Fruits Sauvages Cabernet Sauvignon 2021

Gesmoorde wortel met harissaboter en abrikoos
Een heerlijk voedzaam gerecht. De wortel krijgt tijdens het smoren met de harissaboter een intense, pittige smaak en met het zoet-fruitige van de gedroogde abrikoos creëer je een unieke touch. Een makkelijke, maar toch fantastische maaltijd!
Wijntip: Les Fruits Sauvages Viognier 2023
Jeanne Delaunay: de nieuwe generatie
Terwijl Laurent Delaunay zich nu voornamelijk toelegt op Édouard Delaunay, het handelshuis van de familie in de Bourgogne, zet zijn dochter Jeanne – de zesde generatie in deze wijnmakersfamilie – met veel passie de onderneming in de Languedoc voort. Haar missie is duidelijk: haute-couture-wijnen maken afkomstig van de mooiste Languedoc-terroirs, maar gemaakt volgens Bourgondische principes. Gelukkig komt ze goed beslagen ten ijs.
Jeanne is zowel opgeleid in management als in druiventeelt en wijnbouw. Ze studeerde in de Bourgogne en deed ervaring op bij topdomeinen wereldwijd: Francis Ford Coppola in Sonoma (Californië), Thibault Liger-Belair en Romanée-Conti in de Bourgogne en Coldstream Hills in Yarra Valley, Australië. Met haar zeer brede opleiding en internationale ervaring heeft ze alles in huis om Abbotts & Delaunay naar een hoger plan te tillen. Een domein om in de gaten te houden!


Riedel: Het ideale wijnglaswerk
Optimaal genieten van deze wijnen van Abbotts & Delaunay uit Zuid-Frankrijk? Drink ze dan uit de fraaie, hier boven afgebeelde Veloce-wijnglazen van Oostenrijkse glasblazer Riedel. Om de rode wijnen nog beter tot hun recht te laten komen, kun je ze bovendien beluchten in de elegante Apple NY wijnkaraf. Een lust voor het oog én de smaakpapillen! Het glaswerk van Riedel is verkrijgbaar via de partners van Les Généreux. Kijk voor verkoopadressen op lesgenereux.nl.
Les Généreux is een samenwerkingsverband van kwaliteitswijnhandels verspreid over heel Nederland en Vlaanderen. De wijnen worden gezamenlijk ingekocht en rechtstreeks van de wijnboer geïmporteerd.
Onze tips

#stovember: alles wat je moet weten over stoven

15+ de beste recepten voor je date night

Bodempje wijn over? Dit doe je ermee!

Dé tip om je glas wijn te koelen

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit

Paastaart maken: zo wordt jouw taart de lekkerste

Dit is dé ultieme kaasgids (en kun je hier downloaden)
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.