Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
zomerse stoofpotten

5x de lekkerste zomerse stoofpot

Een stoofschotel is een typisch gerecht om je in het najaar aan te verwarmen. Maar met het gure weer buiten is het maken van een stoofpotje ook deze dagen zeker geen slecht idee. Ter inspiratie delen wij onze favoriete recepten voor zomerse stoofschotels!

Lees verder na de advertentie

Zomerse stoofpot

Dat je alleen maar kunt stoven met koud weer is een misvatting die wij graag uit de weg helpen. Ook in de zomermaanden zijn er heel veel heerlijke stoofgerechten die je kunt maken. Niet voor niets stoven ze er ook in warmere landen, als Italië en Brazilië, op los. Ter inspiratie delen wij onze favoriete zomerse stoofschotels. Doe er je voordeel mee!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Foodies favoriet

Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan
Airfry PFAS-VRIJ met GreenPan

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15

Zomerse stoofschotels

jigae Koreaanse stoof

Jjigae (Koreaanse stoof met kimchi en tofu)

Jjigae is een traditionele Koreaanse stoof die bestaat in een heleboel vormen. Deze vegetarische versie is gemaakt met kimchi en tofu en op smaak gebracht met gochujang. De smaak is verrassend verfrissend en daarmee perfect om in de zomer te serveren.

Naar het recept
Cover voor

Visstoof met peterselie en schelpen

Met deze visstoof waan je je bijna op een Frans terras in de zon. Enige nadeel? Je moet zelf koken. Maar dat is gelukkig zo gepiept. Met deze heerlijke zomerse stoofschotel haal jij de vakantie in huis.

Naar het recept
weekmenu italiaanse visstoof cacciucco

Cacciucco – Toscaanse visstoof

Stufato di pesce, oftewel ‘visstoof’, heeft een belangrijke plek in de Italiaanse keuken. Cacciucco (spreek uit als ‘katsjoekko’) is een populaire variant uit Livorno, een grote havenstad aan de westelijke kant van Toscane. Sommige Italianen leggen eerst wat brood op het bord en serveren daar de stoof overheen, zodat het brood zich volzuigt met de heerlijke sappen.

Naar het recept
Ratatouille

Franse klassieker: beste recept voor ratatouille

Het lijkt een simpel groentegerecht, maar er gaat meer schuil achter ratatouille dan je zou denken. Het draait om structuur en het laten samensmelten van smaken. Er zit geen boter of room in, maar toch is het een ontzettend romig gerecht door de lang gestoofde aubergine en de royale hoeveelheid olijfolie. De courgette en tomaat bereid je apart en zorgen voor wat structuur en frisheid.

Naar het recept
Moqueca (Braziliaanse visstoof)

Moqueca (Braziliaanse visstoof)

Dit is een fris stoofgerecht met vis, garnalen, kokosmelk en koriander. Het is een traditioneel Braziliaans gerecht en je kunt je voorstellen dat het bij alle temperaturen goed smaakt. De zomerse stoof wordt traditioneel in een speciale aardewerken pot gemaakt maar in een goede stoofpan lukt het ook perfect.

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
jigae Koreaanse stoof

Jjigae (Koreaanse stoof met kimchi en tofu)

Jjigae is een traditionele Koreaanse stoof die bestaat in een heleboel vormen. Deze vegetarische versie is gemaakt met kimchi en tofu en op smaak gebracht met gochujang.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 el olie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
400 g kimchi (grof gehakt)
1 el suiker
1 tl chilivlokken
1-2 el gochujang (Koreaanse rodepeperpasta)
750 ml groentebouillon
250 g stevige tofu (geperst en in plakken)
sesamolie
korianderblaadjes (voor de garnering)
sesamzaad (voor de garnering)

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de kimchi toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de suiker, de chilivlokken en de gochujang toe en meng alles goed door elkaar.

  2. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel rustig aan de kook. Laat afgedekt ca. 20 minuten rustig stoven. Leg de plakken tofu boven op het stoofgerecht, leg het deksel weer op de pan en verwarm nog 10 minuten door. Druppel er voor het serveren wat sesamolie overheen en bestrooi met koriander en sesamzaadjes.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!