Zomerse stoofschotels
Dat je alleen maar kunt stoven met koud weer is een misvatting die wij graag uit de weg helpen. Ook in de zomermaanden zijn er heel veel heerlijke stoofgerechten die je kunt maken. Niet voor niets stoven ze er ook in warmere landen, als Italië en Brazilië, op los. Ter inspiratie delen wij onze favoriete zomerse stoofschotels. Doe er je voordeel mee!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Jjigae
Jjigae is een traditionele Koreaanse stoof die bestaat in een heleboel vormen. Deze vegetarische versie is gemaakt met kimchi en tofu en op smaak gebracht met gochujang. De smaak is verrassend verfrissend en daarmee perfect om in de zomer te serveren.
> naar het recept: jjigae (Koreaanse stoof met kimchi en tofu)
Visstoof met peterselie en schelpen
Met deze visstoof waan je je bijna op een Frans terras in de zon. Enige nadeel? Je moet zelf koken. Maar dat is gelukkig zo gepiept. Met deze heerlijke zomerse stoofschotel haal jij de vakantie in huis.
> naar het recept: visstoof met peterselie en schelpen
Cacciucco
Stufato di pesce, oftewel ‘visstoof’, heeft een belangrijke plek in de Italiaanse keuken. Cacciucco (spreek uit als ‘katsjoekko’) is een populaire variant uit Livorno, een grote havenstad aan de westelijke kant van Toscane. Sommige Italianen leggen eerst wat brood op het bord en serveren daar de stoof overheen, zodat het brood zich volzuigt met de heerlijke sappen.
> naar het recept: cacciucco – Toscaanse visstoof
Ratatouille
Het lijkt een simpel groentegerecht, maar er gaat meer schuil achter ratatouille dan je zou denken. Het draait om structuur en het laten samensmelten van smaken. Er zit geen boter of room in, maar toch is het een ontzettend romig gerecht door de lang gestoofde aubergine en de royale hoeveelheid olijfolie. De courgette en tomaat bereid je apart en zorgen voor wat structuur en frisheid.
> naar het recept: ratatouille
Moqueca
Dit is een fris stoofgerecht met vis, garnalen, kokosmelk en koriander. Het is een traditioneel Braziliaans gerecht en je kunt je voorstellen dat het bij alle temperaturen goed smaakt. De zomerse stoof wordt traditioneel in een speciale aardewerken pot gemaakt maar in een goede stoofpan lukt het ook perfect.
> naar het recept: moqueca (Braziliaanse visstoof)