Advertentie
BBQ’en met Nick
BBQ’s zijn net mensen. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren. De een ziet er mooi uit en de ander heeft meer inhoud en een leuke persoonlijkheid. In zijn nieuwe boek “BBQ’en met Nick” neemt Nick Toet je mee aan de hand. Nick vertelt: “Ik ben geen pitmaster of BBQ-expert, er zijn professionals die er veel beter in zijn dan ik. Al kunnen zij het waarschijnlijk ook beter dan jij. Dus pak mijn hand. Laten we samen ontdekken wat voor lekker vreten we allemaal kunnen maken op die BBQ die in je achtertuin of op je balkon staat.”
Ruim 65 recepten voor bbq-helden én antihelden
Het boek staat boordevol met recepten voor deze zomer. Niet alleen de klassieker voor op de BBQ, Nick deelt ook de lekkerste recepten voor verschillende bijgerechten en sauzen die niet mogen ontbreken. Ze hoef je niets meer kant-en-klaar te kopen, en kun je deze zomer alles zelf maken. Van snelle mayonaise tot een heerlijke huzarensalade, alles voor bij de BBQ komt in dit boek voorbij.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Nick Toet
Na het volgen van de koksopleiding en het Grafisch Lyceum ging Nick Toet aan de slag als video-editor bij de populaire website Dumpert.nl. Daar vielen zijn kook- en videoskills snel in de smaak. Dat resulteerde een paar jaar geleden in het YouTube-kanaal “Eten met Nick”, waar iedere week een nieuw gerecht verschijnt. Inmiddels heeft zijn kanaal meer dan 180.000 abonnees!
BBQ’en met Nick: de recepten
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal. We delen alvast onze drie favoriete recepten uit het nieuwe boek van Nick Toet, zo kun je alvast wat inspiratie opdoen.
Chimichurri
Nick Toet: “Dit is een rauwe saus uit Zuid-Amerika. Daarmee bedoel ik dat er niets in de pan wordt gegooid om te bakken of te pruttelen, maar dat alle ingrediënten vers worden gesneden en fijngehakt. Gooi deze saus op een gegrilde Tomahawksteak, neem een hap en ervaar hoe deze saus en het vlees de liefde bedrijven in je mondje.”
> naar het recept: chimichurri
Huzarensalade
Nick Toet: “Misschien wel de bekendste salade op de Hollandsche BBQ: De huzarensalade! Ook deze wordt vaak gegeten uit zo’n heerlijke plastic bak of emmer. Ik krijg er rillingen van… Het is super makkelijk om zelf te maken en nog veel lekkerder ook. Waar komt de naam ‘huzaren’ eigenlijk vandaan? Huzaren waren Hongaarse ruiters die in de Keizerlijke Oostenrijkse legers vochten tegen de Turken. Toen Napoleon naar Nederland kwam, werden deze ruiters ook hier bekend. De Huzaren namen vooraf bereid voedsel mee, wat later bekend zou komen te staan als ‘huzarensalade’. Zo, niet alleen lekker vreten maken, maar je lesje geschiedenis ook weer gehad.”
> naar het recept: huzarensalade
Big Mac
Nick Toet: “Nadat ik bij de Grote Gele M heb gegeten, voel ik me altijd een beetje vies. Ik voel me gebruikt door die vreselijke clown die daar rondhangt. Als ik mijn burger op heb en naar mijn auto loop, doe ik de walk of shame. MAAR NO MORE! Want je maakt de bekendste burger van die vent nu nog beter – en dan gewoon in je eigen keukentje. Zelfgemaakte buns, burgers en zelfs de Big Mac-saus. En geen walk of shame meer, dat is nog wel het lekkerst.”
> naar het recept: Big Mac
Lees ook:
Onze tips
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.