Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
BBQ'en met Nick Toet: Big Mac

Foodies boekenclub: “BBQ’en met Nick”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Wij inspireren je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

BBQ’en met Nick

BBQ’s zijn net mensen. Je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren. De een ziet er mooi uit en de ander heeft meer inhoud en een leuke persoonlijkheid. In zijn nieuwe boek “BBQ’en met Nick” neemt Nick Toet je mee aan de hand. Nick vertelt: “Ik ben geen pitmaster of BBQ-expert, er zijn professionals die er veel beter in zijn dan ik. Al kunnen zij het waarschijnlijk ook beter dan jij. Dus pak mijn hand. Laten we samen ontdekken wat voor lekker vreten we allemaal kunnen maken op die BBQ die in je achtertuin of op je balkon staat.”

BBQ’en met Nick

€ 27,50
cover BBQ'en met Nick

Ruim 65 recepten voor bbq-helden én antihelden

Het boek staat boordevol met recepten voor deze zomer. Niet alleen de klassieker voor op de BBQ, Nick deelt ook de lekkerste recepten voor verschillende bijgerechten en sauzen die niet mogen ontbreken. Ze hoef je niets meer kant-en-klaar te kopen, en kun je deze zomer alles zelf maken. Van snelle mayonaise tot een heerlijke huzarensalade, alles voor bij de BBQ komt in dit boek voorbij.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nick Toet

Na het volgen van de koksopleiding en het Grafisch Lyceum ging Nick Toet aan de slag als video-editor bij de populaire website Dumpert.nl. Daar vielen zijn kook- en videoskills snel in de smaak. Dat resulteerde een paar jaar geleden in het YouTube-kanaal “Eten met Nick”, waar iedere week een nieuw gerecht verschijnt. Inmiddels heeft zijn kanaal meer dan 180.000 abonnees!

BBQ’en met Nick: de recepten

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal. We delen alvast onze drie favoriete recepten uit het nieuwe boek van Nick Toet, zo kun je alvast wat inspiratie opdoen.

Chimichurri

Nick Toet: “Dit is een rauwe saus uit Zuid-Amerika. Daarmee bedoel ik dat er niets in de pan wordt gegooid om te bakken of te pruttelen, maar dat alle ingrediënten vers worden gesneden en fijngehakt. Gooi deze saus op een gegrilde Tomahawksteak, neem een hap en ervaar hoe deze saus en het vlees de liefde bedrijven in je mondje.”

> naar het recept: chimichurri

Chimichurri

Huzarensalade

Nick Toet: “Misschien wel de bekendste salade op de Hollandsche BBQ: De huzarensalade! Ook deze wordt vaak gegeten uit zo’n heerlijke plastic bak of emmer. Ik krijg er rillingen van… Het is super makkelijk om zelf te maken en nog veel lekkerder ook. Waar komt de naam ‘huzaren’ eigenlijk vandaan? Huzaren waren Hongaarse ruiters die in de Keizerlijke Oostenrijkse legers vochten tegen de Turken. Toen Napoleon naar Nederland kwam, werden deze ruiters ook hier bekend. De Huzaren namen vooraf bereid voedsel mee, wat later bekend zou komen te staan als ‘huzarensalade’. Zo, niet alleen lekker vreten maken, maar je lesje geschiedenis ook weer gehad.”

> naar het recept: huzarensalade

Huzarensalade

Big Mac

Nick Toet: “Nadat ik bij de Grote Gele M heb gegeten, voel ik me altijd een beetje vies. Ik voel me gebruikt door die vreselijke clown die daar rondhangt. Als ik mijn burger op heb en naar mijn auto loop, doe ik de walk of shame. MAAR NO MORE! Want je maakt de bekendste burger van die vent nu nog beter – en dan gewoon in je eigen keukentje. Zelfgemaakte buns, burgers en zelfs de Big Mac-saus. En geen walk of shame meer, dat is nog wel het lekkerst.”

> naar het recept: Big Mac

Big Mac

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!