
Kookboeken over het Midden-Oosten
Lees verder na de advertentie
Raadpleeg het internet en je vindt een oneindige lijst aan kookboeken die over het Midden-Oosten gaan. Hoe kom je er nu achter welke thuis op de boekenplank moeten staan? Wij helpen je. Met dit lijstje weet je precies welke boeken ons inspireren om de lekkerste recepten uit het Midden-Oosten te maken.
In dit boek geeft Sabrina Ghayour je meer dan 100 Midden-Oosterse recepten voor elke dag. Ze heeft een ongecompliceerde stijl van koken en schreef al eerder bestsellers als ‘Persiana’ en ‘Bazaar’. Wat ons betreft is haast elk recept toegankelijk, of het nu gaat om een hoofdgerecht, snack of zoetigheid. Optimale smaak en minimale moeite!
Lees verder na de advertentie

Onlangs schreven we nog over dit heerlijke boek in onze Foodies Boekenclub. Dit nieuwe boek van Ottolenghi is nét even iets anders dan zijn voorgaande boeken. De recepten zijn perfect voor zowel doordeweeks als in het weekend. Niet al te veel moeilijke ingrediënten, maar juist dat wat we haast altijd in huis hebben. Zonder in te leveren op smaak natuurlijk.
Lees verder na de advertentie

Als je weleens in Beiroet bent geweest weet je dat deze magische stad de lekkerste man’ouche, tabouleh en za’atar te bieden heeft. In het boek vind je niet alleen de mooiste recepten, Merijn Tol vertelt je ook alles over deze stad in Libanon. Dit is dan ook niet voor niets één van onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten!
Lees verder na de advertentie

Dit kookboek over het Midden-Oosten is de opvolger van ‘Lekker Arabisch’. Een echt familiekookboek! Met de recepten zet je binnen maximaal 30 minuten de lekkerste falafelbowl of viskebab op tafel. Denk ook bijvoorbeeld aan tajines, salades, soepen en lekkernijen. Niets ontbreekt in dit heerlijke boek van Mounir Toub.

Je kent Jigal Krant vast als één van de vaste gezichten van het programma Koffietijd. Daarnaast maakt hij prachtige kookboeken over het Midden-Oosten, zoals het boek ‘TLV’. Je raadt het al – over de prachtige stad Tel Aviv. Hier viert men het leven uitbundig, met bijvoorbeeld de lekkerste sabich en falafel.

Overigens komt binnenkort zijn nieuwe boek uit, boordevol prachtige verhalen en heerlijke vegan recepten:

In de Wereldse Bakplaat neemt Rukmini Iyer ons mee op culinaire reis. Niet alleen door het Midden-Oosten, ze gaat ook langs Afrika, Amerika en Europa. Toch is dit één van onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten. Nadat je haar Perzische kruidenfrittata hebt geproefd begrijp je ons helemaal!

Haar eerste kookboek schreef ze voor Egyptische vluchtelingen verspreid over de wereld, om hen te helpen de belangrijke elementen van hun cultuur te bewaren. Ondertussen gelden de boeken van Claudia als inspiratiebron voor topchefs als Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver. Niet voor niets dus dat deze tussen onze favoriete kookboeken over het Midden-Oosten staat.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.


