
Simply Asian
Lees verder na de advertentie
Tv-chef Eveline Wu leert Nederland hoe gemakkelijk Aziatisch koken is. Met de makkelijke Aziatische recepten uit “Simply Asian” zet je zelf zo de lekkerste wontons, buns of noodle-soepjes op tafel!
In haar prachtige boek neemt Eveline je mee op reis naar haar vijf favoriete eetlanden China, Japan, Thailand, Vietnam en Korea. Ontdek hoe makkelijk de heerlijke smaken van Azië thuis samen te maken zijn. Van goedgevulde tom yum kung en stomende dumplings, crispy tempura en sticky yakitori, tot heerlijke knapperige bánh xèo. Dit wil je!
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50

Eveline Wu
Als chef en succesvol horecaondernemer is Eveline Wu al lange tijd bekend en met haar kookprogramma’s op 24-Kitchen veroverde ze de harten van het grote publiek. Met haar kookboek “Simply Asian” doet ze daar wat ons betreft nog een schepje bovenop.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Snel, simpel én lekker
Volgens Eveline Wu hoeft de Aziatische keuken helemaal niet moeilijk te zijn. “In dit boek wil ik graag laten zien hoe divers de Aziatische keuken is”, vertelt ze. “Maar tegelijkertijd ook hoe simpel het kan zijn. Je hoeft echt geen uren uit te trekken voor heerlijke gerechten, haast alle recepten in mijn boek staan zo op tafel. Sommige in een half uur, sommige zelfs nóg sneller.” We maken kennis met de snelle sushi van Eveline, mét haar eigen sojasaus. En eerlijk is eerlijk; wat was dat ongelooflijk lekker. Als dit is hoe alle recepten smaken mag “Simply Asian” absoluut niet in je keuken ontbreken wat ons betreft…
Onze favoriete recepten uit Simply Asian
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen onze vier favoriete recepten uit het kookboek, zodat je meteen aan de slag kunt gaan. Spoiler alert: de vegan báhn mi is verrukkelijk!
Báhn mi
Eveline: “Dit broodje lijkt op een Franse baguette en dat is niet zo vreemd: de Fransen hebben de baguette ooit naar Vietnam gebracht. Maar in plaats van Franse kaas gaan er nu Vietnamese ingrediënten in. Het leuke is: deze báhn mi is helemaal vegan!”
> naar het recept: báhn mi
Okonomiyaki van Eveline Wu
Eveline: “Dit is mijn favoriete hartige pannenkoek! Okonomiyaki kun je in heel Japan eten, maar vooral in de steden Hiroshima en Osaka vind je het overal op de menukaart. Het betekent zoiets als ‘gebakken-naar-jouwsmaak’. Voeg er dus vooral ingrediënten aan toe die jij zelf lekker vindt.”
> naar het recept: okonomiyaki van Eveline Wu
Thaise curry met kip
Eveline: “Deze curry is heel populair, ook ver buiten Thailand. Wel spicy: groenecurrypasta is meestal veel pittiger dan de ‘medium’ rode en de wat mildere gele. Als het te pittig voor je is, voeg dan een extra scheut kokosmelk toe.”
> naar het recept: Thaise curry met kip
Wontonsoep met kip
Eveline: “Deze soep brengt me terug naar mijn kindertijd in China. Toen ik op de basisschool zat, liep ik altijd langs een kraampje om wontonsoep te kopen. Nog steeds eet ik het heel vaak, ook omdat het zo makkelijk te maken is.”
> naar het recept: wontonsoep met kip
Lees ook:
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Deze culinaire steden in Europa mag je niet missen
Getest: 6x sushi uit de supermarkt
Onze tips

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!

Dit zijn de beste kookboeken van 2024

Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.