Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Soep van Sam & Joris: zonnebloempitten-knolselderijsoep

Foodies boekenclub: “Soep van Sam & Joris”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Soep van Sam & Joris

Bij Samuel Levie en Joris Bijdendijk is soep de vaste gast in veel herinneringen: een troostende kom bouillon als ze ziek waren, dampende koppen of koude gazpacho als er iets te vieren was of een hete mok soep na het schaatsen. Of die eerste keer dat ze als jonge koks hun eigen visbouillon maakten, magisch hoe je met graten en garnalenkoppen zoiets waanzinnigs kunt produceren. Die herinneringen vind je nu terug in hun nieuwe boek: “Soep van Sam & Joris“.

Dit boek met 52 recepten is een ode aan soep in al haar verschijningsvormen, er hoeft geen week meer voorbij te gaan zonder een lekkere kom.

Soep van Sam & Joris

€ 25,00
Cover Soep

Divers en voor iedereen

Volgens Sam & Joris is soep ontzettend divers én voor iedereen. Haast elke cultuur kent wel haar eigen soep, denk maar eens aan saoto, harira, gazpacho of laksa. Bijna iedereen heeft wel een herinnering aan een bepaalde soep, daar zijn Sam & Joris geen uitzondering in. De afgelopen jaren nam hun gezamenlijke liefde voor soep echter buitensporige proporties aan. Zo maakten ze de Vrijheidsmaaltijd voor meer dan tienduizend mensen en lanceerden ze hun eigen soepen in blik. Het delen van die liefde bleek besmettelijk, van alle kanten kwamen er inspirerende verhalen op hun pad.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ode aan soep

Dit boek is dan ook absoluut een ode aan alle soorten soep. Die liefde proef je terug in de recepten, stuk voor stuk. Het grote voordeel? Er is voor iedereen wel een geschikte kom soep te vinden. Of je nu op zoek bent naar een snel recept voor doordeweeks, uit wil pakken voor een etentje of de meest verwarmende soep zoekt voor in de winter; dit boek heeft de recepten.

Persoonlijke favoriet uit Soep van Sam & Joris

Mijn persoonlijke favoriet is de gele gazpacho. Deze proefde ik voor het eerst in Restaurant Wils van Joris Bijdendijk en ik was meteen verkocht. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik zag dat hij het recept deelt in het boek “Soep van Sam & Joris”. Sterker nog; ik mag het recept ook met jullie delen. Het is misschien niet een soep die je even snel op tafel zet, maar dat maakt niet uit. De smaken zijn diep en indrukwekkend, ideaal als voorgerecht als je een etentje organiseert. De smaken zijn puur en in balans. Zoet, zuur, zout, bitter en umami, in elke hap soep proef je alle vijf de smaken.

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Gele gazpacho

Natuurlijk al eerste mijn persoonlijke favoriet. Een gele gazpacho vol met heerlijke ingrediënten en smaakmakers. Zet ‘m op tafel voor het volgende etentje wat je organiseert of maak ‘m in het weekend en vries een aantal porties in.

> naar het recept: gele gazpacho

Gele gazpacho

Waterkerssoep

Deze soep kun je gemakkelijk als volledige maaltijd opdienen. De soep zit boordevol groenten, de ziltige smaak van Hollandse garnalen maken het helemaal af. Eet smakelijk!

> naar het recept: waterkerssoep

Waterkerssoep

Zonnebloempitten-knolselderijsoep met pastinaak en salie

Een hele mond vol; de titel van dit recept. Dan neemt niet weg dat de soep ontzettend lekker smaakt. Ideaal voor in het najaar, zeker door de knolselderij en pastinaak is het een vullende en verwarmende soep.

> naar het recept: zonnebloempitten-knolselderijsoep met pastinaak en salie

Soep van Sam & Joris: zonnebloempitten-knolselderijsoep

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!