Advertentie
Soep van Sam & Joris
Bij Samuel Levie en Joris Bijdendijk is soep de vaste gast in veel herinneringen: een troostende kom bouillon als ze ziek waren, dampende koppen of koude gazpacho als er iets te vieren was of een hete mok soep na het schaatsen. Of die eerste keer dat ze als jonge koks hun eigen visbouillon maakten, magisch hoe je met graten en garnalenkoppen zoiets waanzinnigs kunt produceren. Die herinneringen vind je nu terug in hun nieuwe boek: “Soep van Sam & Joris“.
Dit boek met 52 recepten is een ode aan soep in al haar verschijningsvormen, er hoeft geen week meer voorbij te gaan zonder een lekkere kom.
Divers en voor iedereen
Volgens Sam & Joris is soep ontzettend divers én voor iedereen. Haast elke cultuur kent wel haar eigen soep, denk maar eens aan saoto, harira, gazpacho of laksa. Bijna iedereen heeft wel een herinnering aan een bepaalde soep, daar zijn Sam & Joris geen uitzondering in. De afgelopen jaren nam hun gezamenlijke liefde voor soep echter buitensporige proporties aan. Zo maakten ze de Vrijheidsmaaltijd voor meer dan tienduizend mensen en lanceerden ze hun eigen soepen in blik. Het delen van die liefde bleek besmettelijk, van alle kanten kwamen er inspirerende verhalen op hun pad.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Ode aan soep
Dit boek is dan ook absoluut een ode aan alle soorten soep. Die liefde proef je terug in de recepten, stuk voor stuk. Het grote voordeel? Er is voor iedereen wel een geschikte kom soep te vinden. Of je nu op zoek bent naar een snel recept voor doordeweeks, uit wil pakken voor een etentje of de meest verwarmende soep zoekt voor in de winter; dit boek heeft de recepten.
Persoonlijke favoriet uit Soep van Sam & Joris
Mijn persoonlijke favoriet is de gele gazpacho. Deze proefde ik voor het eerst in Restaurant Wils van Joris Bijdendijk en ik was meteen verkocht. Ik was dan ook ontzettend blij toen ik zag dat hij het recept deelt in het boek “Soep van Sam & Joris”. Sterker nog; ik mag het recept ook met jullie delen. Het is misschien niet een soep die je even snel op tafel zet, maar dat maakt niet uit. De smaken zijn diep en indrukwekkend, ideaal als voorgerecht als je een etentje organiseert. De smaken zijn puur en in balans. Zoet, zuur, zout, bitter en umami, in elke hap soep proef je alle vijf de smaken.
Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:
Gele gazpacho
Natuurlijk al eerste mijn persoonlijke favoriet. Een gele gazpacho vol met heerlijke ingrediënten en smaakmakers. Zet ‘m op tafel voor het volgende etentje wat je organiseert of maak ‘m in het weekend en vries een aantal porties in.
> naar het recept: gele gazpacho
Waterkerssoep
Deze soep kun je gemakkelijk als volledige maaltijd opdienen. De soep zit boordevol groenten, de ziltige smaak van Hollandse garnalen maken het helemaal af. Eet smakelijk!
> naar het recept: waterkerssoep
Zonnebloempitten-knolselderijsoep met pastinaak en salie
Een hele mond vol; de titel van dit recept. Dan neemt niet weg dat de soep ontzettend lekker smaakt. Ideaal voor in het najaar, zeker door de knolselderij en pastinaak is het een vullende en verwarmende soep.
> naar het recept: zonnebloempitten-knolselderijsoep met pastinaak en salie
Lees ook:
Liefde in een kommetje: 11x recepten voor soep
Dit zijn de lekkerste courgettesoep recepten
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.