Advertentie
Tafel voor twee
Ontdek heerlijke recepten voor twee personen in het nieuwe kookboek “Tafel voor twee” van Bre Graham. Als je graag kookt voor een geliefde, zoals een vriendin of familielid, zie je het liefst bij de eerste hap al een glimlach. Met de gerechten uit dit boek lukt dat gegarandeerd. Eenvoudig te bereiden gerechten die proeven alsof je er de hele dag mee bezig bent geweest – dat is de filosofie achter de recepten uit dit fijne kookboek. Of je nu snel iets op tafel tovert na een drukke werkdag of juist extra wilt uitpakken met een uitgebreid diner: met de slimme trucs in dit kookboek bereid je in een handomdraai spectaculaire gerechten. Serveer tagliatelle met garnalen en pistache of maak een spinazie-kaastaart met verse kruiden. Meer tijd? Duik dan ook in de tips voor tafelaankleding en menusuggesties. En vergeet de cocktails niet!
Bre Graham
Bre Graham woont in Londen, waar ze leeft van haar liefde voor eten. Zo is ze foodwriter & redacteur, host ze food-podcasts en organiseert ze private diners. Kortom, als iemand weet hoe je een smaakvol gerecht op tafel kunt zetten in een handomdraai dan is het Bre Graham wel.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tafel voor twee: recepten
Natuurlijk vertellen we je niet alleen over het kookboek van Bre Graham, we mogen ook drie van onze favoriete recepten met jullie delen!
Roerei met bruine boter en salie
Bre Graham: “Als je in iemand anders’ keuken kookt, gebeuren er soms grappige ongelukjes. Dit roerei is daar een van, gemaakt op een slaperige ochtend toen ik net met mijn vriend Joe was en we elke avond de Theems overstaken om beurtelings bij hem en bij mij te slapen. In zijn keukentje in Zuid-Londen liet ik op een zondagochtend de boter verbranden omdat ik de hitte van zijn fornuis nog niet kende en voor ik het wist, spatte en schuimde de boter. Het plan was om eenvoudig roerei te maken maar als er iets misgaat, zie ik dat altijd graag als een kans om iets nieuws te proberen. Zo ook deze keer.”
> naar het recept: roerei met bruine boter en salie
Wodka-rigatoni met gerookte-chilivlokken
Bre Graham: “Als je een fles wodka, een blik tomatenpuree en wat room in huis hebt, heb je al bijna een hemels bord pasta. Dit is zo’n maaltijd die je wilt eten na een glas wijn te veel te hebben gedronken. Het zit vol carbs en room en is superpittig. De saus smaakt beter dan de ingrediënten doen vermoeden en maak je terwijl de pasta kookt. De klassieke combinatie van knoflook en ui staat aan de basis van veel sauzen, maar hier worden ze fijn geraspt voor een extra smaakbeleving aan de intense, zoete tomatenpuree en room. De wodka verzacht het zure smaakje en maakt er een waanzinnige saus van. Maar het allerlekkerste is de gerookte chili – een theelepeltje ervan zorgt ervoor dat je dit vijf keer per week wilt eten en dat je er constant aan blijft denken.”
> naar het recept: wodka-rigatoni met gerookte-chilivlokken
Ingestorte chocoladetaart
Bre Graham: “Deze taart is ondanks zijn ‘fouten’ iets prachtigs. Zijn naam komt van het moment waarop je hem uit de oven haalt en – expres – laat vallen, waardoor hij instort. Hij bevat geen bloem en is heel luchtig omdat je opgeklopt eiwit door het deeg spatelt, waar hij krokant en zacht van wordt, zoals een meringue. Aan de buitenkant is hij krokant maar vanbinnen is hij bijna custardachtig. Met net genoeg koffie en vanille om de smaak van de pure chocolade te versterken is dit mijn droomtaart. Bak hem laag in de oven omdat hij rijst als een soufflé en dus ruimte nodig heeft. Je kunt hem zo opdienen of het kuiltje vullen met room en verse bosvruchten.”
> naar het recept: ingestorte chocoladetaart
Lees ook:
Gevulde pasta: 7x recepten voor ravioli
Zo maak je gevulde eieren
Hotspots: de beste Italiaanse restaurants van Nederland
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.