Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Max La Manna (You Can Cook This!)

Dit zijn onze favoriete recepten uit You Can Cook This!

Profielfoto van BasBas Erkens
In mei verscheen eindelijk het nieuwe kookboek van Max La Manna: You Can Cook This! Stuk voor stuk zijn de recepten vegan, maar vooral héél erg lekker. We vertellen je alles over het boek én delen onze favoriete recepten!

You Can Cook This!

Lees verder na de advertentie

Max La Manna laat iedereen watertanden met zijn originele en makkelijke recepten, die ook nog eens haast ongemerkt vegan en low-waste zijn. Laat je oneindig inspireren door zijn boek “You Can Cook This!“, dat de manier waarop je kookt en met eten omgaat voorgoed zal veranderen. Van broccolistronken tot oud brood, Max La Manna laat op overtuigende wijze de potentie zien van ingrediënten die regelmatig in de prullenbak belanden.

You Can Cook This!

€ 29,99
Cover You Can Cook This!

Max La Manna

Max La Manna (@maxlamanna) is een zero-waste chef met een focus op groenten, bekroond kookboekenauteur en ook culinaire socialmediasensatie. Hij groeide op in het Amerikaanse Connecticut en woont vandaag de dag in Engeland met zijn vrouw en maar liefst 32 kamerplanten. Max leerde koken in zijn vaders restaurant en werkte in meerdere Michelin-sterrenrestaurants waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Genieten van koken

Het kookboek werkt eigenlijk vrij simpel, het draait vooral om lekker koken. Daarnaast vindt Max het belangrijk om iets te doen tegen voedselverspilling. Max vertelt: “Kies een ingrediënt waarmee je wilt koken en ga naar het hoofdstuk over dat product. Daar kun je dan kiezen uit allerlei lekkere, eenvoudig te bereiden gerechten. Daarnaast vind je in nog veel meer inspiratie in het register achterin het boek.”

In haast elk recept wordt de gehele groente gebruikt, zo heb je nooit meer halve uien of zakjes aangebroken sla in de koelkast liggen. Goed voor het milieu én ook nog eens goed voor de portemonnee.

Max La Manna (You Can Cook This!)

Eten voor iedereen

Volgens Max is al het eten in zijn kookboek een feest. Hij vertelt: “Iedereen is welkom aan tafel. Geen discriminatie, geen oordeel. Wat ik het mooist vind aan mijn manier van koken, is dat iedereen het kan eten (afhankelijk van dieetrestricties natuurlijk). Voel je uiteraard vrij om te experimenteren, of gebruik gewoon zuivelproducten als je dat graag wilt.”

Vroeger draaide alles al om de keuken, Max was dan ook het meest te vinden in de keuken (en nu nog steeds). “Tijdens een feestje vind je me altijd in de keuken”, vertelt Max enthousiast. “Er wordt weleens gezegd dat we een derde van ons leven slapen, meer dan de helft van mijn wakkere leven breng ik absoluut in de keuken door.”

Recepten uit You Can Cook This!

Trek gekregen en benieuwd naar de recepten in “You Can Cook This” van Max La Manna? Dat snappen we helemaal! Om je alvast een voorproefje te geven delen we onze favoriete recepten uit het boek.

Kleverige aubergine met pinda’s

Max: “Dit is een van mijn favoriete manieren om aubergines te bereiden. De truc is om ze te grillen zonder olie voor een ongelooflijk intense, geroosterde smaak. Gehuld in een zoet, stroperig, srirachalaagje wordt het vruchtvlees zinderend heet en smaakvol. Het gerecht wordt nog rijker dankzij een frisse dressing van pindakaas, verse kruiden, lente-uitjes en chili. Samen met rijst is het een heerlijk  hoofdgerecht.”

Kleverige aubergine met pinda’s

Ovenschotel met wortels en aardappels

Max: “Als je weinig tijd hebt om te koken is niets zo makkelijk als een ovenschotel. Je kiepert alles in een braadslee en laat de oven de rest doen. Deze kleurrijke schotel ziet er ook heerlijk uit midden op de tafel als vrienden mee-eten. Vergeet de kruidige yoghurtsaus niet, lekker fris en een goeie tegenhanger voor de aardse, rokerige, pittige smaken van de groenten.”

Ovenschotel met wortels en aardappels

Bosbessen-gembergalette

Max: “Hoe rustieker een galette eruitziet, hoe beter. Maak je niet te drukken over het deeg, geniet gewoon van het koken. Dit fruitige toetje heb je in een wip klaar, ziet er prachtig uit en is altijd een succes. Je hebt alleen nog ijs nodig om erbij te serveren.”

Bosbessen-gembergalette

Gezouten pindakaas-tahinbrownies

Max: “Heb je ooit zulke psychedelische brownies gezien?!”

Gezouten pindakaas-tahinbrownies

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!