
Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’
Hoe hip de Koreaanse keuken tegenwoordig ook mag zijn, ik weet er beschamend weinig van. En met mij veel anderen, zo viel auteur Sang-Ah Yoo op. Met haar moeder maakte ze daarom De bijbel van de Koreaanse keuken, zodat iedereen kan ontdekken hoe oprecht, gezond en bovenal lekker het eten uit dit Aziatische land is.
Lees verder na de advertentie
In mijn koelkast staat vaak een potje kimchi; lekker bij gebakken ei, rijst of op een broodje. Heel soms is er nog een pakje gochujang te vinden, maar daarmee houdt mijn verzameling Koreaanse ingrediënten wel op. En dat is jammer, want, zoals auteur van De bijbel van de Koreaanse keuken Sang-Ah Yoo zegt: “Er is zoveel méér.”
Samen met haar moeder, die met haar man al meer dan twintig jaar een Koreaans restaurant heeft in Den Haag, zette Sang-Ah een boek in elkaar met meer dan 230 recepten uit hun geboorteland. Wij vertellen je er alles over en delen onze favoriete recepten!
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
De bijbel van de Koreaanse keuken
Zoals het een goede keukenbijbel betaamt vind je in dit boek álles dat je nodig hebt om de Koreaanse sterren van de hemel te koken; van een uitleg over allerlei Koreaanse ingrediënten, zoals gochugaru en miwon, tot basisrecepten met stap-voor-stap-foto’s en uiteraard genoeg recepten om een heel jaar lang van te koken. Anders dan in een Nederlands kookboek vind je in dit boek geen voor-, hoofd- en nagerechten; al het eten wordt in Korea in één keer op tafel gezet en met elkaar gedeeld. De recepten in dit boek zijn ingedeeld per regio en laten ook meteen de diversiteit van de keuken zien: van bibimbap uit het zuidwesten van Zuid-Korea tot aan zoete pannenkoekjes uit Noord-Korea. De allerlekkerste recepten deel ik hier met je. En ja, daar zit ook kimchi bij.

Koreaanse recepten
Wat al gerechten uit dit boek samenvat? “Authentiek, zonder poespas, down-to-earth. Goed en eerlijk eten.” Daarbij komt dat de Koreaanse keuken, met haar grote hoeveelheid granen, groenten en vis, heel gezond is. Ontdek het zelf!
Foodies favoriet

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15

Koreaanse Bulgogi: zo maak je dit sappige rundvleesgerecht
“Hoe hip de Koreaanse keuken tegenwoordig ook mag zijn, ik weet er beschamend weinig van. En met mij veel anderen”, zo viel auteur Sang-Ah Yoo op. Met haar moeder maakte ze daarom De bijbel van de Koreaanse keuken, zodat iedereen kan ontdekken hoe oprecht, gezond en bovenal lekker het eten uit dit Aziatische land is. Probeer dit heerlijke recept uit haar boek.

Dak bulgogi (pittige kip van de grill)
Maak deze heerlijke pittige kip van de grill en ontdek de rijke smaken van de Koreaanse keuken. Je zult versteld staan van hoe lekker dit kan zijn.
Onze tips

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.