Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
broccoli

Broccoli koken: zo doe je dat in 5 eenvoudige stappen

Een stronk broccoli in huis? Tijd om er wat mee te maken! Deze heerlijke groente komt in tal van gerechten goed tot zijn recht, aan lekkere recepten is er dan ook geen gebrek. Maar hoe kan je de groente ook alweer het beste koken en bereiden? En hoe lang moet broccoli koken? Wij vertellen je alles over de kooktijd van broccoli!

Hoe lang moet broccoli koken?

Lees verder na de advertentie

Laten we beginnen met het antwoord op de belangrijkste vraag: ‘hoelang moet broccoli koken?’. Want alleen zo weet je hoe je broccoli het beste kan bereiden. Voor een perfecte gaarheid kook je de groente ongeveer vier tot vijf minuten in kokend water.

Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Broccoli koken

Broccoli koken en bereiden lijkt zo makkelijk, maar je moet toch net even weten hoe het moet.

  1. Voor het bereiden van broccoli, vul je eerst een (kook)pan met water. Voeg hier een snufje zout aan toe en breng aan de kook.
  2. Spoel vervolgens de broccoli af in een vergiet om eventueel zand te verwijderen en snijd de stronk af.
  3. Gooi de stronk niet weg, deze kan je gewoon opeten. Snijd hiervoor het onderste gedeelte van de stronk af en schil ‘m.
  4. De stronk snijd je vervolgens in gelijke stukken. De overgebleven broccoli snijd je in roosjes.
  5. Voeg de gesneden broccoli aan de pan toe en laat het ongeveer vier tot vijf minuten koken.

Wil je zeker weten dat de broccoli gaar is? Prik er dan met een mes of vork in. Wanneer dit geen moeite kost, is de groente goed gaar.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Broccoli bereiden

Naast koken, kan je broccoli ook (roer)bakken, wokken, stoven of stomen. Hier kan je dezelfde bereidingstijd voor aanhouden. Alleen stoven duurt wat langer. Denk hierbij aan een bereidingstijd van acht tot vijftien minuten. De broccoli is gaar wanneer je er met je vork in kan prikken.

Broccoli roosteren

De beste manier om je broccoli lekkerste crispy te maken. Je kunt de roosjes heerlijk knapperig maken door deze te roosteren in de oven. Je marineert ze na het snijden in olie, voegt hier je favoriete saus en kruiden aan toe en je roostert hem voor 20 minuten op 180 graden.

Broccoli recepten:

Op zoek naar de lekkerste broccoli recepten? Lees dan onderstaand artikel:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!