Slowcooker of multicooker
Een multi- en slowcooker zijn beiden elektrische kookpannen die je kunt gebruiken om gerechten langere tijd op een lage temperatuur te garen. Dit maakt het uitermate geschikt om mee te stoven.
Deze bereidingstechniek wordt ook wel slowcooken genoemd en is vooral geschikt voor gerechten met vocht erin. Dus vrijwel alle soepen, sauzen, stoofschotels, curry’s en tajines kun je op deze manier bereiden. Ook vleessoorten met een lange gaartijd zoals runderlappen, lamsbout, spareribs of een hele kip komen ontzettend mals uit apparaten met een slowcook-functie.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Verschil slowcooker & multicooker
Zowel een slowcooker als een multicooker zijn dus geschikt om stoofgerechten in te maken. Maar wat is dan het verschil tussen beiden apparaten?
Het grote verschil is dat een multicooker, zoals de naam al doet vermoeden, multi-inzetbaar is. Waar je in de slowcooker enkel kunt slowcooken, is er met de multicooker nog veel meer mogelijk.
Wat is een multicooker?
Een multicooker is een elektrische kookpan met meerdere automatische kookprogramma’s. Hiermee is het in feite een slowcooker, snelkookpan, stoomkoker, soepmaker, en nog veel meer in één apparaat. Door de vele functies is een multicooker ontzettend veelzijdig te gebruiken en heb je ernaast eigenlijk niet veel meer nodig. Dat scheelt naast ruimte in je keukenkasten, natuurlijk ook geld.
Turbo Cuisine
De Turbo Cuisine van Tefal is in dat opzicht extra speciaal omdat het ook een oven functie heeft waardoor je zelfs geen heteluchtfriteuse meer nodig hebt. Dit is uniek op het gebied van multicookers en mogelijk door het innovatieve design met twee deksels.
Zo krijg je bij aanschaf van het apparaat een deksel waarmee je onder druk kunt koken en en er de lekkerste stoofgerechten en soepen mee kunt maken. Daarbij ontvang je ook de speciale Crispy Lid deksel waarin een motor is verwerkt die hetelucht verspreidt. Hiermee kun je in deze multicooker zelfs zelfgemaakte friet bakken, vlees roosteren en groenten stomen.
Stoven met een multicooker
Ben je enthousiast geworden en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Samen met Tefal kozen we drie heerlijke recepten uit, speciaal voor slowcookers en multicookers:
Ossobuco met rundvlees*
Een klassiek stoofgerecht uit de Italiaanse stad Milaan. Je maakt het door runderschenkels urenlang te stoven met uien, wortel, bleekselderij en wijn. Het resultaat is boterzacht vlees waar je niet snel genoeg van krijgt.
Chili con carne voor in de slowcooker
Zelf chili con carne maken is niet moeilijk, zeker wanneer je een slow- of multicooker gebruikt. Het leuke van dit recept is dat je het naar eigen smaak kunt maken. Hou je bijvoorbeeld wel van een beetje pit? Voeg dan een extra pepertje naar smaak toe.
Auberginecurry met kikkererwten
Als er een gerecht geschikt is om urenlang te stoven dan is het een curry wel. Plan dit gerecht wel goed van tevoren in, de kikkererwten moeten namelijk een nachtje weken in koud water. Daarna doet het apparaat al het werk voor je.
Lees ook:
- WIN: elke week een AIR pan van Tefal voor #stovember
- Nu verkrijgbaar: Foodies Stoven
- Wat is het verschil tussen een slowcooker en een stoofpan?
Onze tips
Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?
Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.