
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten. Psst.. deze nieuwe ontbijtsmaken wil je nu proberen!
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Deze vijf nieuwe ontbijtsmaken voor je muesli wil je proeven
Holie’s, het Amsterdamse merk dat bekend staat om zijn krokante granenproducten zonder toevoegingen – zoals krokante muesli en tussendoor repen – komt nu met vijf nieuwe varianten Crunchy Muesli en Granola. Geniet nu van de ontbijtsmaken Peanut Butter, Speculaas en Coconut Cacao, Amandel Speculaas en Glutenvrij Protein Nuts. Alle nieuwe varianten hebben een knapperige bite, 0% toegevoegde suikers en zijn eiwitrijk.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Lekkere combi: chocoladereep met gin
Een smeuïge melkchocoladereep, gevuld met karamel én een subtiele kick van Bobby’s Dry Gin. Jawel: het bestaat. Speciaal voor het 750-jarig bestaan van Schiedam bundelen twee iconen hun krachten: de bekroonde gin van Bobby’s en de handgemaakte chocolade van de populaire De Bonte Koe. In de reep proef je subtiele tonen van kruidnagel, citroengras en staartpeper, wat je ook in de welkbekende gin proeft. Hij smaakt niet alleen naar alcohol, maar bevat het ook.

Haal deze kleurrijke collectie voor je keuken
Misschien ken je het nog wel, de vrolijke tafelkleden, kleurrijke decoratie en sfeervolle woonaccessoires van Kitsch Kitchen. Goed nieuws, want het merk komt met een gloednieuwe collectie: Mercado de Flores. Geïnspireerd op de levendige bloemenmarkten van Latijns-Amerika brengt deze lijn kleur, karakter en vrolijkheid naar je keuken en eettafel. Denk aan servies met een retro look en textiel vol zomerse prints – perfect om van alle etentjes een feestje te maken! De nieuwe collectie is vanaf eind april verkrijgbaar via de webshop en geselecteerde verkooppunten.


Houd je van pittig? Dan is dit festival iets voor jou
Aanstaande zondag 13 april vindt het Dutch Chili Fest plaats, hét grootste chilifestival van Europa. Met 85 stands vol hot sauce, sambal en chili-olie, verrassende foodtrucks en heerlijke drankjes onder het genot van sfeervolle livemuziek, belooft het een dag vol lekkers en gezelligheid te worden. Bovendien leer je alle ins en outs over chili. Dat wil je toch? Het festival is in het Klokgebouw in Eindhoven van 11:00u tot 20:00u.
De eerste duurzame restaurantweek vindt plaats
Plant FWD Week is de eerste duurzame restaurantweek, georganiseerd door Plant FWD. Dit missie gedreven initiatief is om chefs, restaurants én gasten te inspireren om een keer wat anders te proberen én te laten proeven hoe lekker een groenere menukaart kan zijn. Dit jaar vindt Plant FWD Week plaats van 5 t/m 12 april, door heel Amsterdam. Van street food tot fine dining, met ruim 80 deelnemende horecazaken. Mooi om te zien hoe rap dit initiatief groeit, het plan voor de toekomst is zelfs om dit landelijk uit te gaan rollen.

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Binnenkort examens? Dit eten zorgt voor een betere concentratie

Zo stel je in 4 stappen je eigen Mexicaanse fiesta samen

Dit wist je nog niet over specialty coffee

Dit is het favoriete katervoedsel na Koningsdag

Dit is hét drankje voor Koningsdag 2025

Sterrenchef Jonnie Boer op 60-jarige leeftijd overleden

Workshops van Sandra Ysbrandy: leer écht koken met seizoensproducten

Aan de bak met Foodies: hot cross buns
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.