Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
new year

Vers van de pers: oliebollentest, nieuwjaarsduik en dé foodhypes van 2023

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Vandaag blikken we bovendien terug op dé foodtrends van 2023. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Oliebollentest

Een oliebol hoort erbij op nieuwjaarsdag. Misschien heb je zelf oliebollen of appelbeignets gemaakt, maar je kunt ze natuurlijk ook ergens kopen. Maar waar haal je nu de lekkerste?

Vorige week deden wij dé oliebollentest van 2023 en testten we 9 verschillende soorten, uit de supermarkt, van de bakker of van de gebakkraam. Benieuwd naar de uitslag van de oliebollentest? In dit artikel over de beste oliebollen van 2023 lees je waar je moet zijn!

oliebollentest 2023

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuwjaarsduik met Unox taart

Ben je al helemaal wakker of kun je nog een frisse duik gebruiken? Eerder vertelden we er al over, maar vandaag vindt voor de 25ste keer de Unox Nieuwjaarsduik plaats in Scheveningen. En speciaal voor deze editie heeft Unox een unieke erwtensoeptaart ontwikkeld.

Wil jij erbij zijn? Dat kan nog! Zoek gauw je zwembroek en een handdoek bij elkaar, en zet de chocolademelk vast klaar. De duik start om 12:00 uur.

Unox erwtensoeptaart

Dry January drankjes

Heb je als voornemen om aan Dry January mee te doen? Dat zal vast niet ieder moment even makkelijk zijn. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei verrassende alcoholvrije drankjes, waardoor je niet overgeleverd bent aan de standaard frisdrank, water of een op thee.

Nolow, slijterij van non- en laag alcoholische dranken, heeft onlangs een aantal leuke drankjes in hun assortiment opgenomen. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van sparkling tea? Nolow introduceerde onlangs een nieuwe smaak van deze biologische, mousserende thee van de reeks Copenhagen Sparking Teas: LYSEGRØN. Dit is de klassieke, frisse en citrusachtige variant naast de droge en bloemige varianten die ze al hadden.

Dan is er nog GINAMIS, een alcoholvrije spirit voor feestelijke cocktails, als alternatief op een glas bubbels of wijn. Deze spirit is geïnspireerd op gin en is helemaal alcohol- én suikervrij, zonder concessies te doen op smaak. Het is daarmee de ideale non-alcoholische basis voor kruidige, warme cocktails.

sparkling tea

Dé foodtrends van 2023

Een nieuw jaar betekent ook een korte terugblik naar alles wat het afgelopen jaar voorbij is gekomen. We maakten daarom een lijstje met TikToktrends van 2023, met uiteraard de crompouce. Of herinner je je de Ninja Creami nog, waar je werkelijk álles in om kan toveren tot ijs, sorbets en milkshakes?

Heb jij afgelopen jaar net als vele anderen ook pompoengnocchi gemaakt? Of wat dacht je van #Barbiecore, oftewel, allerlei roze gerechten? En weet je nog die pizza-automaat waar Marieke en Bas een kijkje zijn gaan nemen? Een andere trend die al te zien was maar in 2023 wederom groter werd: er worden steeds meer vleesvervangers ontwikkeld. Fastfoodketens als McDonalds boden afgelopen jaar een steeds groter plantaardig assortiment aan en Redefine Meat werd afgelopen jaar ook verkrijgbaar in de supermarkt.

Wat is een crompouce?

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!