
Overgebleven & afgebakken croissants
Lees verder na de advertentie
Niets zo lekker als versgebakken croissantjes op zondagochtend. Uit enthousiasme bakken wij er het liefst zo veel mogelijk af. Maar wat nou als je ogen groter zijn dan je maag en er maandagochtend nog overgebleven croissants in je keukenkastje liggen? Die kan je natuurlijk gewoon opeten of je maakt er wat anders lekkers mee. Ter inspiratie hebben wij onze favoriete recepten met overgebleven croissants op een rijtje gezet.
Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Afgebakken croissants invriezen
Volgens het Voedingscentrum kun je croissants twee dagen in de keukenkast bewaren. Daarna worden ze al snel minder knapperig en wat muf. Maar wist je dat je ze ook langer kan bewaren door ze in te vriezen? Zo kan je ze tot wel een maand bewaren. Laat ze hiervoor goed afkoelen en stop ze in een diepvrieszakje. Zorg ervoor dat je de Franse bladerdeegbroodjes niet in elkaar drukt, dan gaat de luchtigheid verloren.
Wentelteefjes van croissant
Heb je overgebleven croissants van gisteren? Verander ze in een handomdraai in deze luxe wentelteefjes! Dit recept is echt een redactiefavoriet, vooral omdat je hierdoor twee dagen van croissants kunt genieten. Bak er op dus op zondag vooral vier (of zes, of acht, net hoeveel trek je hebt) af en bewaar er een paar om de volgende dag om te toveren tot deze waanzinnige wentelteefjes.
> naar het recept: wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen
Ovencroissants
Wat is nog lekkerder dan een croissantje? Een ovenschotel met croissants, ham en kaas om samen te delen! Dit is een ideaal gerecht om oude croissants op te maken. In de oven worden ze weer zo knapperig als vers. Stiekem is deze hartige ovenschotel nóg lekkerder dan een gewoon croissantje ham-kaas.
> naar het recept: ovencroissants
Croissant-pudding met bramen
Heb je weleens een croissant-pudding gemaakt? Deze variant met bramen is heerlijk! De combinatie van bramen, custard en croissants zorgen ervoor dat deze pudding hét ultieme ontbijt is. Eerst uitslapen en dan goed ontbijten met een kop koffie en dit recept. Vers sapje erbij en je weekend kan niet meer stuk!
> naar het recept: croissant-pudding met bramen
Lees ook: Vijf gerechten die je kunt maken met croissantdeeg
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






