Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bijgerechten: zoete aardappelfrietjes

Dit zijn de lekkerste friet variaties

Zin in iets anders dan het standaard patatje met? Ontdek hoe je friet een Mexicaanse of Koreaanse twist geeft. Deze originele variaties tillen je snackmoment naar een hoger niveau.

Lees verder na de advertentie

Friet variaties

Weinig maakt ons zo blij als een goed frietje. Knapperig van buiten, zacht van binnen en om je vingers bij af te likken zo lekker zout. Maar de tijd dat jij je frietjes bij de snackbar om de hoek afhaalde is na het lezen van dit artikel voorbij. Jij wilt voortaan niks anders meer dan deze heerlijke friet variaties! Laat die puntzak voortaan dus maar achterwege. Wij bakken ze zelf wel goudbruin.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Foodies en ontvang de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

zelfgemaakte friet

Basisrecept zelfgemaakte friet

Je eigen friet maken is niet lastig. Probeer het maar, het valt je vast reuze mee. En je merkt al snel: zelfgebakken frietjes zijn een stuk lekkerder dan die van de frituur om de hoek. Met dit recept til je jouw favoriete bijgerecht naar een hoger niveau. Extra lekker met je eigen mayonaise en kruidenzout. Eet smakelijk!

Naar het recept
Loaded Mexican fries

Loaded Mexican fries

Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Naar het recept
Bijgerechten: zoete aardappelfrietjes

Zoete-aardappelfriet

Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen. Deze gefrituurde zoete-aardappelfriet is het ultieme bijgerecht voor wie houdt van een beetje luxe op het bord.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Loaded fries

Loaded fries

Wat als je afhaalgerechten niet hoefde af te halen en je ze gewoon lekker thuis kon maken? Nou, dat kan, met dit recept voor loaded fries. Kun jij lekker binnen blijven.

Naar het recept
Chili cheese fries franse frietjes

Chili cheese fries

Deze godfather van de loaded fries moet je echt eens proberen: chili cheese fries. Wat ons betreft is dit recept op en top comfortfood!

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Koreaanse friet

Koreaanse friet

Met de rodepeperpasta gochujang zet je de alledaagsheid der dingen in vuur en vlam, zo ook deze overheerlijke Koreaanse frietjes.

Naar het recept
Loaded fries met baconsnippers, Parmezaan en bieslook

Loaded fries met baconsnippers en parmezaan

Soms heb je gewoon behoefte aan een bord vol comfort en warmte. Dit recept is de perfecte keuze om je dag een stukje beter te maken.

Naar het recept
Loaded Mexican fries

Loaded Mexican fries

Een lekker Mexicaans frietje of een goedgevulde empanada? Met deze hapjes open jij deze zomer je eigen foodtruck in je straat. Op en top Mexicaans streetfood!

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

500 g ovenfriet (diepvries)
1 el boter
200 g zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt uit blik)
150 g mais (afgespoeld en uitgelekt uit blik)
1 tl gedroogde oregano
½ tl chilipoeder
½ tl paprikapoeder
½ tl komijnpoeder
1 rijpe avocado
1 el limoensap
1 el fijngehakte korianderblaadjes
zout en peper
Voor de topping
150 g feta* (verkruimeld)
10 cherrytomaten (gehalveerd)
1 rode ui (fijngesnipperd)
2 el salsasaus (naar keuze)
2 el zure room
1 groene jalapeƱopeper (in dunne plakjes)
½ bosje koriander (alleen de blaadjes)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor en bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Smelt intussen de boter in een koekenpan, voeg de zwarte bonen en de mais toe en bak ca. 5 minuten op laag vuur. Roer de gedroogde kruiden en specerijen erdoorheen en haal de pan van het vuur.

  3. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en breng op smaak met het limoensap, de koriander, zout en peper.

  4. Verdeel de gebakken friet over twee kommen of mandjes en schep het gekruide bonen-maismengsel erop. Bestrooi met de feta, de tomaten en de rode ui. Maak af met de salsa, de avocado, de zure room, de jalapeƱo en de korianderblaadjes

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!