Friet variaties

Weinig maakt ons zo blij als een goed frietje. Knapperig van buiten, zacht van binnen en om je vingers bij af te likken zo lekker zout. Maar de tijd dat jij je frietjes bij de snackbar om de hoek afhaalde is na het lezen van dit artikel voorbij. Jij wilt voortaan niks anders meer dan deze heerlijke friet variaties! Laat die puntzak voortaan dus maar achterwege. Wij bakken ze zelf wel goudbruin.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zelfgemaakte friet

Je eigen friet maken is niet lastig. Probeer het maar, het valt je vast reuze mee. En je merkt al snel: zelfgebakken frietjes zijn een stuk lekkerder dan die van de frituur om de hoek. Met dit recept til je jouw favoriete bijgerecht naar een hoger niveau. Extra lekker met je eigen mayonaise en kruidenzout. Eet smakelijk!

> naar het recept voor zelfgemaakte friet

zelfgemaakte friet

Chili cheese fries

Deze godfather van de loaded fries moet je echt eens proberen. De combinatie van de chili en cheese is verslavend lekker. Tip van ons: maak de chili een dag van tevoren, dan smaakt hij nóg lekkerder!

> naar het recept voor chili cheese fries

Chili cheese fries franse frietjes

Koreaanse friet

Met de rodepeperpasta gochujang zet je de alledaagsheid der dingen in vuur en vlam, zo ook deze overheerlijke Koreaanse frietjes. Wees niet bang dat je door de hitte niks meer proeft, de romige mayonaise geeft een mooie tegenwicht.

> naar het recept voor Koreaanse friet

Koreaanse friet

Loaded Mexican fries

Een lekker Mexicaans frietje is echt zo gek nog niet. Zie het maar als nachos plus. Dit is wat ons betreft op en top Mexicaans streetfood!

> naar het recept voor loaded Mexican fries

Loaded Mexican fries

Zoete aardappelfrietjes

Friet! Als ze dit weer eens roepen heb jij een gezonde variant achter de hand die net zo lekker is; deze zoete aardappelfrietjes. Lekker met knoflookmayonaise!

> naar het recept voor zoete aardappelfrietjes

Bijgerechten: zoete aardappelfrietjes

Polentafrietjes

Polenta is een goed alternatief voor aardappel, dus waarom zou je er geen lekkere frietjes van maken? Dat is precies wat we dachten bij het maken van dit smakelijke recept. Lekker met zelfgemaakte mayonaise en gegrilde groenten bijvoorbeeld.

> naar het recept voor polentafrietjes

polenta friet

Loaded pizza fries

Dit recept is ook heel eenvoudig en snel in de airfryer te maken. Klinkt goed? Houd dan 20 minuten op 180 graden aan. Liever vega? Laat de pepperoni achterwege of vervang het voor een vegetarische variant. Yes, dat bestaat!

> naar het recept voor loaded pizza fries

Lekker Makkelijk: loaded pizza fries

Lees meer over friet: