
De Italiaanse holle pasta cannelloni is een echte showstopper. Dat maakt deze cannelloni recepten ideaal om te maken voor een etentje. Pluspunten voor het feit dat je de pasta ook nog eens eenvoudig kunt voorbereiden.
Lees verder na de advertentie
Wat is cannelloni?
Cannelloni, niet te verwarren met het Italiaanse gebakje cannoli, is een buisvormige gevulde pasta. De pastabuisjes zijn hol en daarmee ideaal om te vullen met een dikkere pastasaus. Wanneer je cannelloni recepten gaat maken, zul je zien dat er nooit voor een dunne pastasaus wordt gekozen om te voorkomen dat de saus er gemakkelijk uit loopt. Kies dus zelf ook altijd voor pasta recepten met een dikkere saus om je gasten niet in verlegenheid te brengen…
Je kunt natuurlijk cannelloni kant-en-klaar in de supermarkt kopen of zelf maken. Maar wist je dat je ook ‘cannelloni’ kunt maken door verse lasagnebladeren op te rollen? Zo maak jij jouw eigen pastabuisjes!
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Cannelloni recepten
Wil je wat variƫren voor je Italiaanse etentje? Dan kun je, bij het zelf pasta maken, met de vulling variƫren. Cannelloni kun je namelijk vullen met wat je maar wil. Denk bijvoorbeeld aan gehakt, pompoen of kazen zoals burrata of mozzarella. Of wat denk jij van deze cannelloni recepten?
Lees verder na de advertentie

Cannelloni met ricotta en spinazie
Maak deze smakelijke cannelloni met ricotta spinazie, een heerlijk recept uit Italiƫ! Klik hier voor meer Italiaanse recepten.

Cannelloni met gebraden kip en salie
Door de kip te combineren met verse worst en pompoen krijg je een maaltijd waar je u tegen zegt. Dit wil je vaker maken!
Lees verder na de advertentie

Cannelloni met ricotta
Grote kans dat je Italiaanse bordje pasta zijn oorsprong heeft in Puglia. Proef de cucina regionale van Puglia en begin met deze homemade cannelloni.

Cannelloni met witlof, parmezaan en vegan spekjes
Luna Trapani vertelt over haar gerecht: āDeze cannelloni noem ik mijn signature dish. Het representeert mijn Italiaanse en Belgische kant door de Belgische witlof met de Italiaanse cannelloni te combineren. En ook al zeg ik het zelf, het is een zalig lekkere combinatie.ā
Ons favoriete cannelloni recept
Een van de meest bekende cannelloni recepten is de variant met ricotta en spinazie. Deze stevige vulling blijft goed zitten en biedt een mooie evenwicht tegen de zoetere tomatensaus. Aftoppen met wat geraspte kaas, even in de oven en genieten maar. Geloof ons maar: niemand kan dit Italiaanse gerecht weerstaan!

Cannelloni met ricotta en spinazie
Maak deze smakelijke cannelloni met ricotta spinazie, een heerlijk recept uit Italiƫ! Klik hier voor meer Italiaanse recepten.
Ingrediƫnten
Bereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd het spek zeer fijn. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui, de knoflook en het spek ca. 5 minuten in. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten.
Blus af met de gezeefde tomaten. Kook de saus op laag vuur 30-40 minuten en roer regelmatig. Breng op smaak met zout, peper en de balsamico.
Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan en stoof er de spinazie 2-3 minuten in. Laat de spinazie een beetje afkoelen en hak hem fijn. Meng de spinazie met de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verdeel 2ā3 van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Doe het spinaziemengsel in de spuitzak en vul er de cannelloni mee. Leg de cannelloni in de ovenschaal. Verdeel de overige tomatensaus over de cannelloni. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomatensaus. Bak het geheel 25-30 minuten in de oven.
Fotoās: Stephan van Raay, Receptuur: Willem van Santen, Styling: Janneke Duister, Servies etc.: Eigen collectie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

Een takje geluk: Italiaanse recepten met rozemarijn

Wat zijn cannoli en hoe maak je het?

Restaurants in Rome: de beste pizzeria’s, hotspots & ijssalons

Dit zijn de lekkerste recepten met tomaten

Restaurants in Milaan: de beste hotspots, pizzeria’s & barretjes

Eclairs maken: dit zijn de gouden tips van een patissier

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


