Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
zoete aardappelsoep in kom

Van romig tot pittig: heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep

Fan van de zoete aardappel? Verwerk hem eens in de soep! Deze recepten voor zoete aardappelsoep laten zien hoe lekker dat is…

Lees verder na de advertentie

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappel is gezond, lekker en ideaal om te verwerken tot een heerlijke soep. Dankzij de stevige structuur en rijke voedingswaarden vult zoete aardappel verrassend goed. Dit geeft je een goede basis en met de juiste smaakmakers en soep recepten maak je er een heerlijk geheel van. Wat denk je bijvoorbeeld van een zoete aardappelsoep met kokos of misschien een Mexicaanse twist?

Recepten voor zoete aardappelsoep

Het kost even tijd met schillen, hakken en snijden, maar voor je het weet staat er een flinke pan vol comfortfood op het vuur. Wie slim is, maakt meteen extra veel zoete aardappelsoep: zo kun je de hele week genieten van gezonde lunch, licht avondeten of lekker voorgerecht.

Recepten met mosterd: zoete-aardappelsoep met pittige mosterdroom, munt en radijs

Zoete-aardappelsoep met pittige mosterdroom, munt en radijs

De mosterd en de radijs geven de soep een fris-pittige kick. Dat brengt het geheel mooi in balans. De soep is van zichzelf namelijk al ietwat zoet en romig.

Naar het recept
Soep van zoete aardappelen

Soep van zoete aardappelen

Deze soep van zoete aardappelen zit boordevol groentes en is lekker romig door de kokosmelk. Alle vitamines blijven behouden doordat je ‘m bereidt in de stoomoven.

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

De vier seizoenen van Vogel: Zoeteaardappeldumplings in dashibouillon

Zoeteaardappeldumplings in dashibouillon

Je kunt de zoete aardappelen pureren in je soep, of verwerken als dumplings! Dit verrassende recept laat zien hoe het ook anders kan.

Naar het recept
Vrijheidssoep

Zoete aardappelsoep met mais en kokos

Dit recept van tv-kok Londen Loy laat zien hoe goed je de zoete aardappel kunt combineren met andere ingrediënten. Wat denk je bijvoorbeeld van mais en kokos?

Naar het recept
Mexicaanse tortillasoep

Mexicaanse tortillasoep met zoete aardappel

Deze Mexicaanse tortillasoep is de ultieme vrijdagavond-comfortfoodsoep: lekker, vullend en verrassend voedzaam!

Naar het recept

De ultieme zoete aardappelsoep

Kun jij niet kiezen uit al die heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep? Dan maak je toch gewoon onze favoriet:

Foodies favoriet
Recepten met mosterd: zoete-aardappelsoep met pittige mosterdroom, munt en radijs

Zoete-aardappelsoep met pittige mosterdroom, munt en radijs

De mosterd en de radijs geven de soep een fris-pittige kick. Dat brengt het geheel mooi in balans. De soep is van zichzelf namelijk al ietwat zoet en romig.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 750 g zoete aardappels
  • 2 el boter
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 25 g verse gember (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1.5 l groentebouillon
  • 1 el fijne mosterd
  • 100 g crème fraîche
  • zout en peper
  • naan (voor erbij)
  • 4 takjes munt (alleen de blaadjes)
  • 10 radijsjes (in dunne plakjes)
  • geroosterd sesamzaad

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke blokjes. Verhit de boter in een ruime pan en bak er de ui ca. 5 minuten in tot hij bruin begint te kleuren. Voeg de gember en de knoflook toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de zoete aardappel toe en blus af met de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 25 minuten rustig sudderen tot de zoete aardappel zacht is.

  2. Roer de mosterd door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm de naan kort in een koekenpan of broodrooster. Schenk de soep in kommen en schep in elke kom wat van de mosterdroom. Maak af met de munt, de radijs en wat sesamzaad. Serveer met de naan.

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!