
De beleving en verzadiging van vlees, maar dan zonder vlees. Dat is Pulled Oats van Gold&Green, de nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland. Het product is ontstaan in de keuken van de Finse Maija Itkonen en Reeta Kivelä en bestaat uit haver, tuinbonen en erwten.
Lees verder na de advertentie
Haverworstenbroodje met lingonberrycompote
Al een hele tijd is het hip in Finland, maar sinds Willem ons de vega haverworstenbroodjes heeft voorgeschoteld zijn we van sceptische flexitariërs naar Pulled Oats fans gegaan. Wat vond jij van de haverworstenbroodjes?
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Aardappelpizza met rozemarijn
Door de combinatie van haver en peulvruchten barst het van de eiwitten – 30 gram per 100 gram Pulled Oats – en bevat het alle negen essentiële aminozuren.
Nordic stoofschotel met bier en jeneverbes
De bereiding is supereenvoudig; je kunt ze kort in olie bakken of mee-verwarmen in een curry of saus, zoals in onze stoofschotel.
Meer vegetarische recepten:
- Salade caprese met gegrilde nectarine en burrata van Foxilicious
- Gestoomde aubergine met gember & koriander
- Super spinaziepannenkoeken uit Jamie’s VEG
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Redactie






