Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pulled oats

3x heerlijke recepten met Pulled Oats

In samenwerking met Pulled Oats.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Alles wat uit de Nordics komt is hip, zo ook het nieuwe Finse vleesalternatief Pulled Oats. Gemaakt van haver, tuinbonen en erwten, past perfect in een broodje, stoofschotel of op een pizza.

De beleving en verzadiging van vlees, maar dan zonder vlees. Dat is Pulled Oats van Gold&Green, de nieuwe plantaardige eiwitbron uit Finland. Het product is ontstaan in de keuken van de Finse Maija Itkonen en Reeta Kivelä en bestaat uit haver, tuinbonen en erwten.

Haverworstenbroodje met lingonberrycompote

Al een hele tijd is het hip in Finland, maar sinds Willem ons de vega haverworstenbroodjes heeft voorgeschoteld zijn we van sceptische flexitariërs naar Pulled Oats fans gegaan. Wat vond jij van de haverworstenbroodjes?

vegan worstenbroodjes

Aardappelpizza met rozemarijn

Door de combinatie van haver en peulvruchten barst het van de eiwitten – 30 gram per 100 gram Pulled Oats – en bevat het alle negen essentiële aminozuren.

Nordic stoofschotel met bier en jeneverbes

De bereiding is supereenvoudig; je kunt ze kort in olie bakken of mee-verwarmen in een curry of saus, zoals in onze stoofschotel.

pulled oats

Meer vegetarische recepten:

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!