
Het soepseizoen is weer van start! Met deze kommen vol lekkers warm jij binnen op terwijl de regen tegen de ruiten tikt. Kan je niet kiezen? Wij helpen je een handje en zetten onze favoriete soepen voor in de herfst voor je op een rijtje.
Lees verder na de advertentie
Herfstsoep
Een van de meest ultieme herfstgerechten is zo’n warme kom boordevol groenten en liefde. Bedenk maar eens; hoe lekker is het als je thuiskomt na een lange regenachtige dag, en vervolgens staat er een dampende kop soep op je te wachten. Ideaal voor in de herfst toch? Met deze vijf recepten voor soep voor in de herfst geven we je een beetje licht tijdens de donkere dagen, geniet ervan!
Meer inspiratie voor de herfst ontvangen?

Pompoensoep (en tosti’s met blauwaderkaas)
Hier hebben we de hele zomer stiekem naar uitgekeken: een dampende kom soep met dikke tosti’s. De blauwe kaas past perfect bij de romige smaak van de pompoensoep. Kaas is baas, zeker in deze dampende soep voor in de herfst.

Paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen
Dit recept ging niet voor niets viral op Instagram. We kunnen je natuurlijk vertellen waarom, maar eigenlijk moet je dit lekkers gewoon zelf proeven. Op en top soep voor in de herfst en bijzonder smaakvol!

Prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto
Helemaal vegan en oh zo smaakvol. Serveer er broodjes bij met een waanzinnig lekkere, zelfgemaakte peterseliepesto om je diner compleet te maken. Ideaal als je gasten verwacht, al is deze soep misschien wel te lekker om te delen.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Noedelsoep met steranijs en steak
Een goedgevulde soep hoort bij de herfst. Wat dacht je van deze variant met steranijs en steak? Verwarmend, gezond én lekker! Kruip maar lekker weg onder een dekentje met een kommetje warme soep. Met dit recept komt dat helemaal goed.

Traditionele tom kha kai soep met kip
Ben je de kou alweer zat? Voor het voetjes-in-het-Thaise-strandzandgevoel is lepelen van deze traditionele tom kha kai de beste keuze. Sluit je ogen bij elke hap soep en waan jezelf even in een mooi en warm paradijs!

Pompoensoep met hartige granola
Pompoensoep is een echte herfstklassieker. De hartige granola geeft een smaakvolle nieuwe draai en een lekkere bite aan dit recept. Top deze af met de overgebleven pompoenpitten!
Lees ook:

Soep recepten

Pompoensoep (en tosti’s met blauwaderkaas)
Pompoensoep als avondeten is altijd een goed idee. Maak een extra grote pan, zodat je de dagen erna nóg een keer genieten van deze heerlijke romige soep. Maak heerlijke blauwekaastosti’s erbij en je kunt aan tafel!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 wortels (in kleine blokjes)
- 2 stengels bleekselderij (in kleine blokjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 kleine oranje pompoen (ca. 1 kg vruchtvlees, in blokjes)
- 1.2 l groentebouillon (of kippenbouillon)
- 150 ml slagroom
- verse nootmuskaat (gemalen)
de tosti’s
- 150 g zachte blauwaderkaas (bijv. Bleu d’Aurvergne)
- 125 g geraspte mozzarella
- 2 takjes salie (alleen de blaadjes, fijngehakt)
- 8 sneetjes witbrood
- 80 g boter
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui, de wortel, de bleekselderij en de knoflook ca. 5 minuten in.
Voeg de pompoen toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook tot de pompoen zo zacht is dat je hem makkelijk met een lepel kunt pletten.
Voeg de slagroom toe en kook 2-3 minuten verder. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met nootmuskaat.
Roer intussen voor de tosti’s de blauwaderkaas, de mozzarella en de salie glad. Verdeel het kaasmengsel over 4 sneetjes brood en leg er de overige sneetjes bovenop. Bestrijk de buitenkant van de tosti’s met de boter en bak ze in een koekenpan tot ze aan de buitenkant goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
Snijd de tosti’s in repen en serveer bij de soep.
©️ Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncun Styling: Tony Hutchginson Foodstyling: Katja Greenwood
Onze tips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.



