
Restjes overgebleven chocolade
Lees verder na de advertentie
Heb jij gisteren zelf chocolade getempereerd? Dan heb je vast nog wat restjes gesmolten chocolade over. Naast lekker oppeuzelen kan je deze overgebleven chocolade ook nog op allemaal andere manieren gebruiken. Wij leggen je uit hoe!
Decoraties van restjes chocolade
Restjes chocolade? Daar maak je de mooiste decoraties mee! Sanne deelt in de kookschool een aantal video’s waarmee je de meest oogverblindende chocoladedecoraties zelf leert maken. Denk aan chocoladenestjes en gewafelde chocolade. Of maak zelf chocolade schotsen. Schenk hiervoor ietwat afgekoelde chocolade uit over een schone en koele plaat. Vervolgens spreid je de chocolade dun en gelijkmatig uit en laat je het afkoelen. Breek de chocolade ten slotte in stukken.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Café glacé met vanille-ijs en chocoladekrullen
Deze Café glacé is smullen! Schep de bollen vanille-ijs in 4 glaasjes en schenk er de ijskoude koffie overheen. Bestrooi met de chocoladekrullen.

Zelf maken: chocoladelepels
In deze koude en gure wintermaanden is er toch niks lekkerder dan een mok dampende chocolademelk? Niet uit een pak maar zelfgemaakt natuurlijk. Maak hiervoor chocoladelepels die je in je mok vol (plantaardige) melk laat smelten.

Rocky roads met pinda en honeycomb
Heb jij al wel eens rocky roads gemaakt? Deze Amerikaanse lekkernij is perfect om je restjes mee op te maken. Je omhult namelijk de lekkerste zoete ingrediënten zoals koekjes, marshmallows, m&m’s met een laagje chocolade en voilà, je hebt een rocky road. Probeer bijvoorbeeld ons recept voor rocky roads met pinda en honeycomb.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



