
Gewone kappertjes ken je waarschijnlijk wel, maar er zijn ook heerlijke smaakmakers die we te vaak links laten liggen. Zonde, want vaak zijn dit juist de ingrediënten die je gerecht een verrassende twist geven. Vandaag vertellen we je dan ook alles over kapperappeltjes. Want wat zijn kapperappeltjes (appelkappertjes) en wat maak je ermee?
Lees verder na de advertentie
Wat zijn kapperappeltjes (appelkappertjes)?
Kapperappeltjes heten eigenlijk appelkappertjes. Of andersom, dat weet niemand. Maar wat zijn kapperappels eigenlijk precies? Deze mooie verschijningen zijn de onrijpe vruchten van de kappertjesplant en erg geliefd in de Spaanse keuken. In Nederland worden ze vooral ingemaakt aangeboden. Eventueel kun je ze daarom eerst even afspoelen voor je ermee aan de slag gaat.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Waar koop je ze?
Kapperappels zijn nog niet overal verkrijgbaar, maar bij de meeste grotere supermarkten liggen ze inmiddels in de schappen. Je vindt ze bij de gewone kappertjes en de zongedroogde tomaten in het schap of bij een Spaanse delicatessezaak. Wil je ze graag bemachtigen zonder te zoeken? Je kunt ze ook online bestellen, bijvoorbeeld bij Lindenhoff.
Lees verder na de advertentie
Hoe smaken appelkappertjes?
Nu we je vraag ‘Wat zijn kapperappeltjes (appelkappertjes)?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe ze smaken. Deze bijzondere lekkernij heeft een friszure smaak en een lekkere bite. Perfect dus om je gerechten mee af te maken of als toevoeging bij de borrel.
Welk deel is eetbaar?
Lees verder na de advertentie
Je kunt kapperappeltjes ook zo in hun geheel eten, alleen de steeltjes zijn niet lekker. Verwijder die dus even voor je van je gerecht gaat genieten.
Wat kun je er allemaal mee?
Wat kun je allemaal maken met dit heerlijke ingrediënt? Heel veel! Ze zijn geliefd in de Spaanse keuken en en zijn onmisbaar als onderdeel van tapas. Voeg ze ook eens toe aan een salade, je favoriete visgerecht of een lekker stukje gebraden kip. Ook een aanrader: top je carpaccio ermee af. Benieuwd geworden? Maak dan eens deze recepten met appelkappertjes:

Pompoencarpaccio met balsamicobietjes
Een feestelijke vegetarisch voorgerecht: warme carpaccio van plakjes pompoen met kapperappeltjes, rode biet en balsamico als smaakmakers.
Onze tips

Wat is taaitaai en waar komt het vandaan?

Wat is artisjok en wat kun je ermee?

Parmigiano Reggiano: alles over de lievelingskaas van Napoleon

Koolraap: wat is het & lekkerste recepten

Wat is za’atar en wat kun je ermee?

Wat is okra en wat kun je ermee?

Wat is cottage cheese en wat kun je ermee?

Wat is mascarpone en wat kun je ermee?

Wat is paneer en wat kun je ermee?

Harissa: wat is het en waar gebruik je het voor?

Mirin: wat is het en waar gebruik je het voor?

Wat is sriracha en wat kun je ermee?

Wat zijn raapstelen en wat kun je ermee?

Wat is tofu en wat kun je ermee?

Wat is hoisinsaus en wat kun je ermee?

Wat is miso en wat kun je ermee?

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.




