Pasta carbonara
Klassieke pasta carbonara wordt bereid met ingrediënten zoals kaas, ei, wangspek (guanciale) en ook peper. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik van room uit den boze. Toch vind je soms varianten op de klassieker die de moeite waard zijn om ook eens te proberen. Wij verzamelden vijf recepten voor pasta carbonara; van de echte klassieker tot vegetarische varianten en ook een recept met mosselen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Klassieke pasta carbonara
Dit is natuurlijk de enige échte: spaghetti, guanciale, eieren en pecorino romano. Simpeler en romiger wordt het dan ook niet. Uiteraard blijft dit onze favoriet, voor dit recept kun je ons altijd wakker maken.
> naar het recept: klassieke pasta carbonara
Pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas
Dit recept voor een vegetarische carbonara met paddenstoelen is eigenlijk voor vier personen, maar hij is zó lekker dat je hem ook wel met z’n tweeën op kunt. Hou je wat pasta over? Neem het bijvoorbeeld de volgende dag mee naar je werk als lunch!
> naar het recept: vegetarische pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas
Mosselen carbonara
Een verrassende, maar heerlijke combinatie: carbonara met mosselen! De frisse venkel in dit recept brengt het ziltige van de mosselen mooi in balans. Dit is dan ook één van onze favoriete recepten uit het boek ‘Hommage’ van Sergio Herman.
> naar het recept: mosselen carbonara
Hollandse carbonara
In plaats van guanciale en pecorino romano gebruiken we in dit recept met een Hollands tintje katenspek en ook Beemsterkaas. Traditioneel en Italiaans? Nee. Lekker? Jazeker!
> naar het recept: Hollandse carbonara
Pasta carbonara met asperges en vegetarische spekjes
Dit recept kun je nog snel maken voor het aspergeseizoen alweer voorbij is. Dankzij de vegetarische spekjes is deze smaakvolle carbonara ook nog eens geschikt voor vegetariërs.
> naar het recept: pasta carbonara met asperges en vegetarische spekjes