Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pasta carbonara

Spaghetti carbonara: 5x heerlijke recepten

Advertentie

Een échte klassieker uit de Italiaanse keuken: spaghetti carbonara. Met weinig ingrediënten tover je binnen de kortste keren een verrukkelijke maaltijd op tafel. We zetten onze favoriete recepten voor dit comfortfood op een rijtje.

Spaghetti carbonara

Klassieke pasta carbonara wordt bereid met ingrediënten zoals kaas, ei, wangspek (guanciale) en ook peper. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik van room uit den boze. Toch vind je soms varianten op de klassieker die de moeite waard zijn om ook eens te proberen. Wij verzamelden vijf recepten voor spaghetti carbonara; van de echte klassieker tot vegetarische varianten en zelfs een recept met mosselen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Klassieke pasta carbonara

Dit is natuurlijk de enige échte: spaghetti, guanciale, eieren en pecorino romano. Simpeler en romiger wordt het dan ook niet. Uiteraard blijft dit onze favoriet, voor dit recept kun je ons altijd wakker maken.

> naar het recept: klassieke pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas

Dit recept voor een vegetarische carbonara met paddenstoelen is eigenlijk voor vier personen, maar hij is zó lekker dat je hem ook wel met z’n tweeën op kunt. Hou je wat pasta over? Neem het bijvoorbeeld de volgende dag mee naar je werk als lunch!

> naar het recept: vegetarische pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas

Vegetarische pasta carbonara met inktzwam en Remeker-kaas

Mosselen carbonara

Een verrassende, maar heerlijke combinatie: carbonara met mosselen! De frisse venkel in dit recept brengt het ziltige van de mosselen mooi in balans. Dit is dan ook één van onze favoriete recepten uit het boek ‘Hommage’ van Sergio Herman.

> naar het recept: mosselen carbonara

Mosselen carbonara

Hollandse carbonara

In plaats van guanciale en pecorino romano gebruiken we in dit recept met een Hollands tintje katenspek en ook Beemsterkaas. Traditioneel en Italiaans? Nee. Lekker? Jazeker!

> naar het recept: Hollandse carbonara

Hollandse carbonara

Pasta carbonara met asperges en vegetarische spekjes

Dit recept kun je nog snel maken voor het aspergeseizoen alweer voorbij is. Dankzij de vegetarische spekjes is deze smaakvolle carbonara ook nog eens geschikt voor vegetariërs.

> naar het recept: pasta carbonara met asperges en vegetarische spekjes

pasta carbonara weekmenu

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!