Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Romige gnocchigratin met erwtjes en basilicum

Avondeten uit de airfryer? Deze recepten zijn elke dag een succes

De airfryer is allang niet meer het apparaat om alleen maar friet en snacks in te bereiden. Je kunt er hele maaltijden in maken! Dat bewijzen deze recepten voor avondeten uit de airfryer wel…

Lees verder na de advertentie

Heb je vanavond weinig tijd of gewoon geen zin om lang in de keuken te staan? Denk dan eens aan de airfryer. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is dit allang niet meer alleen hét apparaat voor airfryer-friet en airfryer-snacks. Je kunt er namelijk hele maaltijden in maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een gezonde quiche, rijstbowl met aubergine of romige gnocchi? Dit snelle avondeten uit de airfryer lust jij elke dag wel!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Avondeten in de airfryer

Een hele maaltijd met het apparaat maken moeilijk? Nee hoor, deze recepten voor avondeten in de airfryer laten zien hoe makkelijk het kan zijn:

Fish taco's met krokante visstukjes, avocado en spicy mayo

Vistaco’s met krokante vis, avocado en spicy mayo

Dit eenvoudige recept voor in de airfryer bewijst dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zo snel zette je nog nooit gezonde vistaco’s op tafel!

Naar het recept
Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer

Gnocchi in de airfryer? Ja zeker, zo krijg je een knapperige buitenkant en behoud je de zachte binnenkant. Lekker in combinatie met de klassieke smaken van een salade caprese.

Naar het recept

Tip!

Romige gnocchigratin met erwtjes en basilicum

Romige gnocchigratin met erwtjes en basilicum

Deze romige gnocchigratin met erwtjes en basilicum uit de airfryer is heerlijk smeuïg en vol smaak. Een simpel gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond!

Naar het recept
Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip

Quiche met bloemkool, paprika en gerookte kip

Dit is ook weer zo’n makkelijke, maar lekkere taart. En altijd inzetbaar: bij een brunch of lunch, maar met een salade erbij ook als complete maaltijd.

Naar het recept
aubergine uit de airfryer

Rijstbowl met aubergine uit de airfryer

Voor deze aubergine hoef je niet moeilijk te doen met de gasvlam van je fornuis: met de airfryer maak je de lekkerste, zachtste aubergine van je dromen. Deze aubergine uit de airfryer is heerlijk als topping op een rijstbowl met sushirijst, komkommer, sojasauseitjes en crispy chiliolie.

Naar het recept
Twee taco's in een pan met een vulling van onder andere kip, ui en tomaat. Bakje met guacamole en limoenpartjes naast de taco's.

Fried chicken taco’s

De truc om fried chicken nóg knapperiger te maken? Bak de kip in de airfryer! Geloof ons, probeer deze taco’s en je wil nooit meer anders.

Naar het recept
Gepofte aardappel uit de airfryer

Gepofte aardappel uit de airfryer

Met een airfryer neem je een shortcut naar de lekkerste gepofte aardappelen. In dit recept vullen we de gepofte aaardappel uit de airfryer met ingrediënten die geïnspireerd zijn op de Midden-Oosterse keuken: whipped tahini, tomaten-komkommersalsa en frisse kruiden. En wie die smaken kent, weet: dat is áltijd lekker.

Naar het recept

Favoriete avondeten uit de airfyer

Foodies favoriet
Krokante gnocchi met bolletjes mozzarella, halve cherrytomaatjes en basilicum.

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer

Dit recept uit de airfryer willen wij elke dag wel voor het avondeten…

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi (kant-en-klaar)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogd basilicum
  • 200 g minimozzarella
  • 200 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • 10 g vers basilicum
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • zout

Benodigdheden

  • airfryer

Bereiding

  1. Meng de gnocchi met de olijfolie en het gedroogd basilicum.

  2. Verwarm de airfryer tot 200°C. Leg de gnocchi in de airfryer en bak deze in 10-12 minuten krokant. Schud de gnocchi af en toe even om zodat deze aan alle kanten krokant wordt.

  3. Meng de krokante gnocchi met de minimozzarella, cherrytomaatjes en het basilicum en sprenkel er extra vierge olijfolie en zout overheen.

  4. Serveer direct zodat de krokante gnocchi niet taai wordt.

Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!