Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Risi e bisi-gratin

9x makkelijke recepten met maar 5 ingrediënten

Advertentie

Soms heb je zin in makkelijk. Een handjevol ingrediënten én binnen 30 minuten aan tafel. Dit zijn onze favoriete gerechten voor die momenten, bekijk snel onze makkelijke recepten met maar vijf ingrediënten.

Makkelijke recepten

Voor als je even geen zin hebt om uitgebreid te koken of voor drukke doordeweekse dagen; dit zijn makkelijke recepten met maar vijf ingrediënten. We tellen basisingrediënten zoals peper, zout, boter en olie even niet mee, dat heeft haast iedereen wel op voorraad. Welke ga jij als eerste maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

Moeilijk? Nee. Veel tijd nodig? Ook niet. Lekker? Ja! Kortom; dit recept mag je wat ons betreft absoluut niet overslaan. Haal de garnalen vers bij de een viswinkel bij jou in de buurt voor het lekkerste resultaat.

> naar het recept: witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

Witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

Broccolipasta met pijnboompitten

Nooit meer ‘dat lust ik niet’ aan tafel als jij het woord broccoli laat vallen. In deze pasta is hij fijngehakt in de keukenmachine en daardoor gaat de groente erin als zoete koek. Makkelijker dan deze pasta wordt het echt niet. Voeg eventueel een lekker stukje kip toe.

> naar het recept: broccolipasta met pijnboompitten

Makkelijke gerechten met maar 5 ingrediënten

Gepofte wortels met knoflook en salie

Voeg flink wat wortels toe voor je dagelijkse portie groente en breng dit heerlijke gerecht op smaak met verse salie en knoflook. Binnen veertig minuten staat je avondeten op tafel, al kun je dit recept ook gemakkelijk van tevoren maken. Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de parmaham door bijvoorbeeld paprika.

> naar het recept: gepofte wortels met knoflook en salie

Gepofte wortels met knoflook en salie

Gebakken spruitjes met ‘nduja

Lekker, snel, boordevol smaak én ook nog eens gezond. Dat zijn deze gebakken spruitjes met ‘nduja. Ook erg lekker als voorgerecht overigens!

> naar het recept: gebakken spruitjes met ‘nduja

Gebakken spruitjes met ‘nduja

Pasta met boter, salie en pecorino

Dit pasta recept is ontzettend is simpel maar oh zó lekker! Binnen 15 minuten heb jij deze Italiaanse pasta met boter, salie en pecorino op tafel staan.

> naar het recept: pasta met boter, salie en pecorino

Pasta pecorino

Nog meer makkelijke recepten:

Risi e bisi-gratin

Rise e bisi is een klassiek gerecht uit Venetië, het is een rijstschotel met doperwtjes en spek. Wij maken maar al te graag de klassieke variant, al is dit recept met een gratin van verschillende soorten kaas ook onweerstaanbaar lekker.

> naar het recept: risi e bisi-gratin

Makkelijke recepten: risi e bisi-gratin

Kool-pruimenstamppot met eend

Heb je een keer zin in een andere stamppot dan de welbekende boerenkool of hutspot? Probeer dan eens dit smaakvolle recept. Kool en pruimen combineren erg goed, zeker met een stukje eend bovenop de stamppot. Dit is dan ook misschien wel één van onze favoriete makkelijke recepten om toch een beetje mee uit te pakken.

> naar het recept: kool-pruimenstamppot met eend

Makkelijke recepten: kool-pruimenstamppot met eend

Pasta carbonara

Een echte klassieker en tevens het beste comfort food: pasta carbonara. In een handomdraai gemaakt met de ingrediënten waar een echte Italiaan het ook mee maakt: eieren, parmezaan, pancetta en spaghetti. En vooruit, een snufje zout en peper.

> naar het recept: pasta carbonara

Makkelijke gerechten met maar 5 ingrediënten

Fotografie: Eddy Haitjema

Zalm met dille, limoen en kappertjes

Julius Jaspers over zijn recept: “Er staat veel zalm in mijn boek, maar dat is omdat die vis zich zo ongelooflijk goed leent voor de barbecue. Zorg alleen als-je-blieft dat de zalm van binnen nog donkerroze en lauw is.”

> naar het recept: zalm met dille, limoen en kappertjes

Makkelijke recepten: zalm met dille, limoen en kappertjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!